Hvad er Secure Shell (SSH)?

Hvad er SSH?

SSH eller Secure Shell er en netværkskommunikationsprotokol, der gør det muligt for to computere at kommunikere (f.eks. http eller hypertext transfer protocol, som er den protokol, der bruges til at overføre hypertekst som f.eks. websider) og dele data. En indbygget egenskab ved ssh er, at kommunikationen mellem de to computere er krypteret, hvilket betyder, at den er velegnet til brug på usikre netværk.

SSH bruges ofte til at “logge ind” og udføre operationer på fjerncomputere, men det kan også bruges til at overføre data.

Hvordan bruger jeg SSH?

Du bruger et program på din computer (ssh-klient) til at oprette forbindelse til vores tjeneste (server) og overføre data til/fra vores lager ved hjælp af enten en grafisk brugergrænseflade eller en kommandolinje. Der findes mange programmer, som gør det muligt at foretage denne overførsel, og nogle operativsystemer som Mac OS X og Linux har denne mulighed indbygget (terminal).

SSH-klienter vil typisk understøtte SCP (Secure Copy) og/eller SFTP (SSH File Transfer Protocol) til overførsel af data. Jeg anbefaler normalt at bruge SFTP i stedet for SCP, men begge dele fungerer.

Skal jeg bruge kommandolinjen?

Nej, der findes mange meget gode programmer med grafiske grænseflader såsom WinSCP til Windows og Cyberduck til Mac OS X. Se adgangsvejledningen for dit operativsystem (Windows, Mac OS X og Linux) for at få flere oplysninger. Hvis du ønsker at bruge kommandolinjen, kan puTTy anbefales og bruges af de fleste SSH-brugere verden over.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *