bedste password managers

9 BEDSTE password managers i 2022

Password manager, adgangskodeadministrator, kodehusker (kært barn har mange navne) bliver i stigende grad en super vigtig del af vores online sikkerhed. I dag flyttes al software og alle it-tjenester til skyen. Næsten alle de tjenester, vi bruger, kræver, at du opretter en brugerkonto og finder på en adgangskode.

Det kan være en stor plage og et irritationsmoment at huske kodeord. Når alt kommer til alt, betyder det at være sikker i en forbundet verden, at man skal bruge en enkelt adgangskode til alle tjenester og abonnementer. De fleste af os ved ikke, hvad der udgør en god adgangskode, og er ikke i stand til at huske hundredvis af dem. I dag er det næsten umuligt at huske stærke adgangskoder til hvert eneste websted, du besøger, og hver eneste app, du bruger.

Password managere tilbyder bekvemmelighed og, endnu vigtigere, hjælper dig med at oprette bedre adgangskoder, hvilket gør din onlinetilværelse mindre sårbar over for adgangskodebaserede angreb. Brug af en adgangskodeadministrator er en nem og hurtig måde at gøre din onlinetilværelse mere sikker på. Du behøver ikke at huske en unik, lang og kompleks adgangskode til hver enkelt onlinekonto. Efter jeg begyndte at bruge en app til at huske mine kodeord for, nu, mange år siden, transformerede til ærlig talt min tilværelse online. Aldrig har det været nemmere at oprette stærke og unikke kodeord til hver eneste service jeg bruger på nettet.

Nogle password managers og generatorer gemmer dine krypterede loginoplysninger på din harddisk, mens andre uploader dine oplysninger til deres egne servere, så du kan få adgang til dem fra enhver enhed med internetforbindelse.

Hvordan virker en password manager?

En password manager fungerer ved at registrere det brugernavn og den adgangskode, du har valgt, når du logger ind på et websted, app eller tjeneste ved første besøg. Næste gang du besøger webstedet, udfylder den derefter helt automatisk formularer eller kodefelter med dine gemte brugerloginoplysninger. For de websteder og tjenester, der ikke håndterer automatisk udfyldelse, kan du med password managers nemt kopiere adgangskoden, som du så kan indsætte i adgangskodefeltet. Med andre ord, en password manager er en kodehusker app.

De fleste password managers, eller kodehusker-app, er komplette systemer og ikke et enkelt stykke software. En sådan adgangskodeadministrator består af apps eller browserudvidelser (extensions) til hver af dine enheder, eksempelvis PC (Windows), Mac, Android-mobiler, iPhone, iPad og andre tablets, som har værktøjer til at hjælpe dig med at oprette sikre adgangskoder, gemme dem sikkert og evaluere sikkerheden af dine eksisterende adgangskoder.

Alle disse oplysninger fra password managers sendes derefter til en central server, hvor dine adgangskoder krypteres, opbevares og deles mellem enheder. Du kan også vælge IKKE at lade dine koder blive sendt til central server, hvis du foretrækker yderligere sikkerhed. Det er dog værd at bemærke, at koderne bliver krypteret INDEN de sendes til virksomhedens server og det derfor er ganske sikkert at gemme dem i “skyen.”

Bedste gratis OG betalte password managers i 2022

1. Dashlane password manager

Dashlane Password manager giver en enkel og sikker måde at administrere dine adgangskoder og opbevare andre loginoplysninger på. Dashlane Password Manager er intuitiv og enkel, understøttet af to-faktor-autentificering (2FA) og muligheden for at ændre et væld af adgangskoder, der spænder over flere websteder, med få klik.

Dashlane Password managers dræberfunktion er stadig dens bulk password changer, som kan nulstille hundredvis af dine adgangskoder på én gang, hvilket sparer dig for tid og bekymringer i tilfælde af et større databrud. Dashlane Password Manager har også en scanner, der gennemgår din e-mailindbakke på iOS eller Android for at finde onlinekonti, som du måske har glemt. Adgangskodeadministratoren er veldesignet, nem at bruge og muligvis den bedste til at udfylde dine personlige oplysninger i onlineformularer.

Bare til håndtering af adgangskoder kan vi lide den lige så godt som vores valg, men den gratis Dashlane Password manager-app begrænser dig til én enhed og 50 adgangskoder, og Premium-abonnementet koster 60 dollars om året,

2. LastPass password manager

LastPass er fortsat en af de mest populære password managers. LastPass understøtter alle større platforme, en bred vifte af funktioner og mange forskellige konfigurationer. LastPass er en af de fantastiske password managers, og den er gratis, så længe du ikke har noget imod at klare dig uden den fulde pakke af premium-funktioner.

Når du har oprettet din hovedadgangskode, giver LastPass Password manager dig mulighed for at importere alle dine gemte loginoplysninger brugernavne og adgangskoder fra Firefox, Chrome, Edge, Opera og Safari.

Den gratis Password manager-version af LastPass synkroniseres på tværs af et ubegrænset antal enheder og har næsten lige så mange funktioner som den betalte version. Prisen for den betalte version er dog tredoblet i løbet af de sidste par år, fra 12 dollars om året til 36 dollars om året.

Premium Password manager-versionen kommer med deling af adgangskoder, logins, medlemskaber og andre ting med betroede nødkontakter, multifaktor-godkendelse via YubiKey og en fingeraftryksscanner samt 1 GB krypteret lagerplads.

Du behøver ikke at installere et program på din computer for at bruge LastPass Password Manager. I stedet lever softwaren udelukkende i browserudvidelser og er en fuldt udstyret webgrænseflade.

3. Keeper password Manager

Keeper Password Manager er en anden, der tilbyder en række adgangskode-løsninger til virksomhed, forretning, familie og personligt niveau, hvilket gør den til en af de mest skalerbare adgangskodeadministratorer, vi nogensinde har set.

Keeper er faktisk en af de ældste adgangskodeadministratorer, der findes. Den hævder at bruge en proprietær nul-viden-sikkerhedsarkitektur, AES 256-bit kryptering og er det mest reviderede og certificerede produkt på markedet. Hvad det betyder i den simple tale er, at der er tale om et meget beskyttet stykke værktøj.

En gratis version af Password manager giver dig et ubegrænset antal adgangskoder på én enhed. Den opadgående version koster 25 til 30 dollars om året og lader dig synkronisere adgangskoder på tværs af alle dine enheder. For 60 dollars om året kan du få 10 GB sikker filopbevaring.

4. RoboForm

RoboForm er en af de ældste på listen, men personligt en af mine egne favoritter. RoboForm hævder at være den bedste password manager i verden, og det er ikke urimeligt. Efter en nylig opdatering har de tilføjet understøttelse af lagring af et ubegrænset antal logins i den gratis version. Den kan også prale af programlogins, sikker opbevaring af noter, understøttelse af flere platforme og mulighed for at få adgang i nødstilfælde.

Roboform Password manager Synkroniserer på tværs af mange enhedstyper og browsere. Sikkerhedscenter identificerer svage og dobbelte adgangskoder. Inkluderer digital arv og sikker deling. Omfattende udfyldning af webformularer. Administrerer programadgangskoder.

RoboForm Password manager Everywhere giver dig mulighed for synkronisering på tværs af enheder, cloud backup og mulighed for selv at få adgang i nødstilfælde. Hvis du beslutter dig for at købe en premium-licens, koster det 19,95 dollars eller for et år 49,95 dollars.Der findes også familieabonnementer for op til fem brugere.

5. Bitwarden password manager

Bitwarden er blevet et populært valg af Password manager blandt fortalere for open source-software (koden, der driver Bitwarden, er frit tilgængelig for alle til at inspicere, finde fejl og rette dem). Efter at have brugt denne Password manager i et par måneder kan jeg se hvorfor. Den er gratis uden begrænsninger, og den er lige så velpoleret og brugervenlig som vores førstevalg.

Appen har adskillige 2FA-sikkerhedsmetoder og lader dig importere dine adgangskodeoplysninger fra andre adgangskodeadministratorer, webbrowsere og forskellige apps.

BitWarden Password manager understøtter også cloud-synkronisering på tværs af alle understøttede platforme, herunder Windows, Mac, Linux, iOS, Android, næsten alle populære webbrowsere, dens cloud-baserede klient m.m.

Den mangler nogle af de smarte funktioner i vores valg, men for 10 $ om året kan du tilføje 1 GB krypteret filopbevaring.

6. 1Password

En anden ekstremt populær og pålidelig password manager er 1Password. Med en stærk passwordgenerator samt lagring af brugernavn og password (herunder sikker deling). Denne password manager har funktioner til deling af legitimationsoplysninger (til andre familiemedlemmer eller kolleger, der også bruger 1Password) er robuste og nemme at bruge.

Det, der adskiller 1Password Password manager fra resten, er antallet af ekstraudstyr, som den tilbyder. Ud over at administrere adgangskoder kan denne password manager fungere som en autentificeringsapp som Google Authenticator, og for ekstra sikkerhed opretter den en hemmelig nøgle til den krypteringsnøgle, den bruger, hvilket betyder, at ingen kan dekryptere dine adgangskoder uden denne nøgle. (Ulempen er, at hvis du mister denne nøgle, kan ingen, ikke engang 1Password, dekryptere dine adgangskoder.)

Den pænt designede password manager mangler en gratis version, men du kan prøve gratis i 30 dage, før du tilmelder dig. Et individuelt abonnement koster 36 dollars om året og kommer med 1 GB dokumentlagring og valgfri to-faktor-autentifikation for yderligere sikkerhed.

7. LogMeOnce password manager

LogMeOnce Password manager er en funktionspakket tjeneste, der på trods af sine løfter ikke lever op til de krav, vi stiller til de bedste password managers. Den største synder er en smertefuld grænseflade.

LogMeOnce Password manager kræver Android 4.0 eller højere, iOS 8.2 eller højere, Windows Vista, Windows XP, Linux, Windows 7, Windows 8 eller Windows 10. Der findes også browserudvidelser til Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer. Du skal bruge den mest opdaterede browser for at få optimal funktionalitet.

Password Shock-funktionen leveres med ni aktiveringer. Det koster ekstra at bruge den uden begrænsninger. Med Account Freeze kan du midlertidigt fastfryse kontoadgangen eller låse den til din hjemme-IP-adresse. Jeg vil beskrive disse ekstra-omkostninger add-ons i detaljer nedenfor.

På $39 om året, LogMeOnce er i den høje ende af det normale for betalte password managers. Dashlane koster 39,99 $ om året, men de fleste konkurrerende produkter koster mindre.

8. Sticky Password

Fra skaberne af AVG Antivirus, så du kan være sikker på, at sikkerhed er deres højeste prioritet. Sticky Password er en gratis adgangskodeadministrator, der omfatter en premium-version med ekstra cloud-funktioner.

Sticky Password manager kan prale af stærk passwordgenerering, AES-256-kryptering og meget intuitiv navigation, især til mobile enheder. Der findes også browserudvidelser til Firefox, Chrome, Opera og Internet Explorer, men ikke Edge.

Sticky Password manager Premium gør alt, hvad du kan forvente af en password manager, men mangler avancerede funktioner som digital arv og kontrol af passwordbrud. Hvis du vælger den sikre Wi-Fi-synkronisering uden cloud, forlader dine adgangskoder aldrig dit hjemmenetværk.

Der findes to udgaver af Sticky Password manager: gratis og premium. Premium-udgaven tilføjer cloud-synkronisering og backup og koster $29,99.Der er også en livstidslicens til rådighed for $149,99

9. True Key

True Key Password Manager har særlig fokus på biometri som et alternativ til masterpassword, så du kan logge ind med dit fingeraftryk eller ansigtstræk i stedet for altid at være afhængig af et tastaturpassword.

Ligesom andre top password managers er appen smart nok til at fortælle, når du logger ind på en ny konto, og den vil automatisk generere en ny adgangskode til dig og gemme dine oplysninger.

True Key Password Manager vil også automatisk logge dig ud og nulstille din gamle hovedadgangskode, og du kan justere tidsrammen for begge funktioner efter din bekvemmelighed. Du kan installere True Key og bruge den gratis, hvis du ikke har brug for at gemme mere end 15 adgangskoder.

Når du når denne grænse, skal du betale 19,99 dollars om året, hvilket ikke er dårligt. Sticky Password Premium koster 29,99 dollars om året; Dashlane og LogMeOnce koster 39,99 dollars om året. Selv LastPass er for nylig steget til 24 dollars om året.

Bedste password manager

Den bedste password manager på markedet lige nu, er Dashlane. Dashlane er desuden blandt de mest populære kodehuskere, da den blandt andet er intuitiv, utrolig nem at bruge og ekstrem sikker at anvende til at huske dine adgangskoder til hjemmesider og apps. Nuvel, det er ikke den billigste password manager på listen, men man får hvad man betaler for, ikke sandt? Dashlane password manager virker desuden til adskillige forskellige enheder, f.eks. iPhone og Android (udover Mac og PC), så du altid har dine koder med på farten.

Bedste gratis kodehusker

Den bedste gratis kodehusker er LastPass og er, ligesom den dyrere (og bedre) Dashlane, blandt de mest populære password managers på internettet. LastPass kodehuskeren er super sikker, utrolig nem at bruge og så har den en gratis version, så alle kan være med. Ønsker du at låse op for alle dens funktioner (funktioner som går ud over simpel kodehuske-features), så du betale et lille beløb. Men det er ikke påkrævet og gratis versionen er god til langt de fleste almindelige brugere.

Konklusion

Her har du fået en konkret liste over hvad der er de bedste password managers, eller adgangskodehuskere, på markedet i 2022. Hvis du endnu ikke har prøvet at bruge en adgangskodehusker, så kan det KLART anbefales. Alle løsninger på listen ovenfor understøtter flere forskellige operativsystemer, men alle har som minimum understøttelse af PC og mobil (iOS og Android).

Jeg vil anbefale at du prøver Dashlane, som synkroniserer på tværs af enheder, så du altid har alle dine kodeord LIGE ved hånden. Hvis du desuden kobler din mobilbrug sammen med en VPN til hhv. Android eller iPhone, så har du virkelig godt styr på din online sikkerhed. God fornøjelse.