Hola VPN anmeldelse

Denne anmeldelse fokuserer primært på Hola's gratis abonnement, da det ville være direkte forkert at betragte Premium-tjenesten som overlegen, potentielt skadeligt for din pengepung eller langt værre, af grunde, der uddybes nærmere nedenfor.

Alternative valg for dig

Funktioner

Serverplaceringer 50 samtidige forbindelser 10

Vores tidligere dækning fandt, at Hola i princippet ikke er alt for forskellig fra et Ponzi-selskab, idet hver brugers båndbredde, ud over (muligvis, men aldrig endegyldigt) data, udnyttes til at tjene penge på hele tjenesten for dem i toppen. Hola har tidligere forsvaret sin forretningsmodel og hævdet at have været åbenhjertige omkring deling af brugernes båndbredde og om at gøre hver enkelt bruger til en exit node, på samme måde som hvor hver enkelt bruger fungerer ligesom et Tor-exit relay. Dette er imidlertid noget, som vi hos Seek kraftigt fraråder, da du kan blive holdt ansvarlig for enhver ondsindet, ulovlig eller på anden måde usmagelig trafik, der passerer gennem din forbindelse.

Hola er baseret i Israel og har et IP-tal på flere millioner med en stor abonnentbase, herunder dem, der tilmelder sig Bright Data proxy (tidligere Luminati Networks og endnu en svindel-sten i muren). Hvis intet indtil videre har skræmt dig væk, så tag et kig på nogle åbenlyst uoprigtige reklamer efter springet, eller læs videre for at få en yderligere analyse af Hola og nogle anbefalinger til egentlige anstændige alternative udbydere.

Hastighed og ydeevne

Du vil normalt se to billeder med hastighedstestresultater stablet oven på hinanden, lige under dette afsnit. Nå, det føltes lidt fjollet at smide hastighedstestresultater for min internetudbyder (da disse tests ikke har nogen relevans for Holas hastighed) ind i denne anmeldelse, men jeg har en gennemsnitlig downloadhastighed på omkring 30-34 Mbit/s mod britiske servere og i 10-15 Mbit/s nedadgående hastighed, når jeg tester mod amerikanske New York-testservere på en 30 Mbit/s i gennemsnit.

Brug af Hola gav ingen mærkbare forskelle, hverken ved uformel browsing eller streaming eller ved udførelse af tests, men det er ikke det mest foruroligende problem. Det er i det hele taget nedslående at se resultater, der altid returneres med teststedet og ikke den server, jeg burde være forbundet til ifølge mit valg i Hola-udvidelsen.

Lækagetest

Seek.dk hastighedstest (gennemsnit) 31

Sammenlign Holas DNS-lækagebeskyttelse med de dæmninger og diger, der forhindrer Holland i at blive oversvømmet af mig (som ses blive stangsprunget ovenfor), for et øjeblik. Godt, forestil dig nu en bizarro-verden med Holland under vand, hvilket betyder, at dæmningerne enten brød under presset fra det stigende vandniveau og blev skyllet væk – eller på en eller anden måde aldrig var der – og det er det niveau af anonymitet, som Hola giver dig. Intet.

Du er velkommen til at tjekke ipleak.net for de fleste DNS-lækager, og WebRTC Bug. Test-ipv6.com viser dig vidt åbne IPv6-lækager, og doileak.net er lidt af begge tests, hvis du skulle få et anfald af privacy-masochisme. Spøg til side, så er det altid en god idé at tjekke for lækager fra tid til anden for at sikre, at du ikke bliver overrasket, mens du tror, at du er under en VPN's beskyttelse.

Pris

1 måned

Gratis

 

Hola er helt gratis, men hvordan? Ved at bruge din enhed – når softwaren er installeret – som et slutpunkt i en forbindelseskæde, en funktion, der normalt varetages af din VPN-udbyder. Hvis du vælger at fravælge det, kan du købe et premium Luminati-abonnement, hvilket vi stærkt fraråder dig baseret på problemer, der er fundet i den gratis version. Lad dig ikke narre af den uskyldige freemium-model.

Mens det kan bruges gratis, er der en Premium-abonnementsplan, der hævder ikke at bruge dig som en peer på netværket (selv om der er en hel del beviser for at tro, at det stadig gør det, og det gjorde det helt sikkert tidligere). Så er der den dobbelte sunde fornuft og etiske overvejelse om at bruge andres frit givne båndbredde og samtidig tillade dig selv at blive udnyttet til meget lille, hvis nogen, håndgribelig fordel for dig. For ikke at nævne, at du ville løbe en risiko, som Hola ikke vil påtage sig, da det ville være dyrere og indebære oprettelse, sikring og drift af servere.

I dette tilfælde kommer det gamle ordsprog “Hvem vil købe en ko, hvis mælken flyder frit?” let til at komme i tanke.

Brugervenlighed

Windows macOS iOS Android Linux

Hola's hjemmeside er velindrettet og giver ikke mere end det minimale antal oplysninger. Links er nemme at følge, og der er ikke en væg af dem, som man skal klikke sig igennem, når man leder efter oplysninger.

Hvis du ønsker at bruge en VPN på mobilen, tilbyder de en VPN-app til Android- og iOS-enheder. Både Android- og iPhone-VPN-apps er tilgængelige i deres app-butikker og er meget nemme at bruge. De tilbyder også support til computere med en VPN til Windows-, Mac- og Linux-brugere. Mac VPN-klienten svarer til Windows-versionen. De tilbyder ikke en fuld Linux VPN-klient til Linux, men brugerne kan bruge den som en browser addon på firefox, chrome og Opera.

Kundesupport

24-timers support Live chat

Desværre får Hola's support dårlige karakterer. Dette skyldes hovedsageligt manglende reaktionsevne. Flere e-mails sendt via en uvedkommende konto uden omtale af min tilknytning til Seek er forblevet ubesvarede i fem dage, i skrivende stund. Jeg kan kun undre mig over, hvorfor Holas design- eller salgsteam ikke har svaret på mine forespørgsler om tjenesten. Da der ikke er en LiveChat eller billetbaseret supportmulighed, må du nøjes med en ret sparsomt befolket FAQ-sektion. Det, eller du kan bede til, at nogen i sidste ende svarer på dine beskeder.

Holas blog har nogle interessante indsigter om, hvordan man får indtægter fra varer eller tjenester online og hvordan de bliver udmøntet i penge, blandt andre relevante og interessante nyheder fra databeskyttelsesindustrien. Problemet er, at nedenstående indlæg starter godt med en god mening med en solid præmis, men lader dig så i stikken ved at forsømme at dække konsekvenserne af vilkårligt at lade din båndbredde tjene som bro for trafik fra hele internettet. Det er ikke AirBnB så meget som at invitere enhver til at besætte din datastrøm gratis (eller endnu bedre, betale Hola for det privilegium at gøre det. Nej tak!).

Nedenfor er det seneste indlæg på Holas Facebook, hvor Netflix-klage er det gennemgående tema som svar på Holas Social Media Team's udstationering af et billede af “work&play balance” hver anden dag. Der er i øjeblikket ingen svar fra Hola på Facebook, hvilket mildest talt er mærkeligt.

Et indlæg fra tidligere i maj opsummerede stemningen blandt Hola-brugerne i den seneste tid, hvilket viser, at masser af mennesker stadig bruger tjenesten uvidende eller i lemfældig tilsidesættelse af den generelle selvopholdelsesdrift på nettet.

“Jeg er ligeglad med, om I ansætter Gud ham selv, men bare ordn den skide Netflix-blokering.”

Processen

Tilmelding

Tilmelding er enkel for den gratis plan. Du skal blot indtaste en e-mailadresse og downloade den relevante klient eller udvidelse til din enhed eller platform. Husk, at betaling for et abonnement ikke af-anonymiserer dig på nogen måde, du er stadig en peer.

Hola Windows VPN-klient (Chromium)

Hola's Windows VPN er en modificeret version af Google Chrome med tre Hola-plugins. Det vigtigste er Holas flammende hovedlogo øverst til højre på siden, lige under knappen “Luk vindue”. Hvis du klikker på det, åbnes en ret standardiseret, men brugbar brugergrænseflade, med servervalg foran og i midten og faner med indstillinger i dropdown-menuen, som du får adgang til via de tre vandrette linjer i øverste højre hjørne. Hola VPN-appen så ud og føltes rigtig ud, men faldt til kort i testen, hvilket næste afsnit vil vise lidt mere detaljeret.

På en lysere note pakker Hola også en ret anstændig ad-blocker (som ser ud til at være baseret på andre populære ad-blockere) og en videoaccelerator, som ikke havde nogen håndgribelig effekt på mine streaminghastigheder. Historikken i Hola-browseren var dog mere foruroligende, da du kan se, at den logger de filer, jeg åbnede internt på min computer, helt uden forbindelse til min internetforbindelse på nogen måde. Læg mærke til Skype-opkaldet med “apps.skype.com” i slutningen. Uhyggelig og unødvendig logning er under alle omstændigheder foruroligende. I dette tilfælde er det i det mindste i overensstemmelse med den sky af mistanke, der omgiver Hola.

Andre platforme

Det er svært at bebrejde Hola for at være endimensionel med hensyn til de enheder eller platforme, du kan vælge imellem. Den eneste store spiller, der mangler, er Opera-browseren. Der er ikke nogen grænse for samtidig forbindelse, fordi mere båndbredde er lig med profit for Hola.På samme måde kan folk, der er på en hurtig tur, eller dem, der skal downloade en fil i en fart, afveje fordele og ulemper og bruge Hola. Det kan være en bedre løsning end ingenting, hvis du ikke har noget følsomt materiale på den pågældende enhed og ikke er bekymret for privatlivets fred på kort til mellemlangt sigt.

Andre/gratis tjenester

Hola tilbyder også et betalt video CDN, hvis du af en eller anden mærkelig grund stoler på, at Hola skal hoste dit indhold.

Sikkerhed og privatliv

P2P-filesharing er en selvfølge, da rygraden i Holas tjeneste er baseret på P2P-arkitektur. Det er uklart, om Hola på nogen måde tjener penge på dine data, men spekulationer herom ville ikke være helt ubegrundet. Det er dog tydeligt at se, at der føres logfiler over brug og forbindelser, selv om den sidste sætning, der nævner “aggregerede” data, er beregnet til at vildlede dig – den er simpelthen forkert. Unikke IP-adresser, tidspunkter, datoer og klikspor, som vi alle efterlader, når vi surfer på nettet, er netop grunden til, at folk som os i første omgang vælger VPN-teknologi. Hvorfor ellers bruge en?

Krypteringsprotokoller

PPTP L2TP/IPsec SSTP IKEv2 OpenVPN

Når det er sagt, så er Hola fantastisk til at låse op for blokering, mens du roder rundt på en blodig flod af dit for længst døde og begravede privatliv. Der er ikke nogen oplysninger om hvilke typer kryptering der bruges (hvis nogen), men de kraftige IP-lækager, der kom frem under testen, ville i princippet ugyldiggøre kryptering alligevel.

Enhver gennemtænkt sikkerhedsplan hviler på ideen om et såkaldt svageste led, hvor en bagdør kompromitterer hele sikkerhedsplanen. Nå, men kryptering er normalt blandt de stærkeste punkter i din VPN-forbindelse – porten til slottet, om du vil. En IP-lækage er som en skjult passage, og flere lækager gør enhver forestilling om sikkerhed og privatlivets fred så uaktuel, at den er til grin.

Konklusion

Du ville være inden for rammerne af grundlæggende logik og fornuft at finde enhver direkte anbefaling af Hola som en værdifuld VPN-tjeneste med sund skepsis. Med lidt til ingen kryptering, IP-maskering eller bekymring for disse, og beviseligt uærlig praksis, der spænder fra delvise sandheder til direkte hemmeligholdelse, bør Hola kun overvejes i den mest alvorlige streaming-junkies nødhjælpstime. Ellers kan du tage et kig på vores Top VPN-tjenester eller Ultimate Privacy Guide for at se, hvad der udgør en værdig VPN-tjeneste.