6 bedste VPN til Mac i 2021

Hvis du spekulerer på, hvilken VPN der er den bedste til Mac, har vi kigget på de bedste Mac-kompatible VPN-tjenester, der fungerer på de nyeste versioner af macOS, herunder Big Sur, Monterey og M1 Macs.

Uanset om du ønsker at beskytte dine data og dit privatliv online eller få adgang til websteder, der er begrænset i din region, er et Virtual Private Network (VPN) helt sikkert din bedste løsning.

Men det er ikke let at vælge den bedste VPN-software til Mac i dag med så mange muligheder.

Den gode nyhed for Mac-brugere er, at VPN-markedet for Mac-computere aldrig har været mere konkurrencedygtigt med store rabatter på abonnementer.

Efter omfattende undersøgelser valgte vi NordVPN til Mac som den bedste VPN til Mac på grund af dens bundsolide sikkerhedsforanstaltninger, hurtige forbindelser over hele verden og understøttelse af Apple M1 Macs.

Hvad er en VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) er grundlæggende en “tunnel”, der maskerer din placering og krypterer eller omdirigerer din internettrafik.

Dette har tre hovedfordele:

 • Dit internetforbrug og din IP-adresse forbliver anonyme eller i det mindste meget svære at spore.
 • Dine internetaktiviteter er krypteret, så ingen, herunder din internetudbyder eller endda VPN-udbyder, kan opfange og læse alt, hvad du sender over nettet (herunder hvilke apps du bruger på et hvilket som helst tidspunkt).
 • Du kan få adgang til websteder eller låse op for streamingtjenester, der måske er geoblokeret i dit område.

For de fleste mennesker er den vigtigste grund til at bruge en VPN dog beskyttelse af privatlivets fred.

I internettets tidlige dage var der langt mindre sporing fra både internetudbydere, annoncører, søgemaskiner og myndigheder.

Men efterhånden som internettet udviklede sig og invaderede alle facetter af vores hverdag, ændrede denne situation sig, indtil de fleste mennesker bliver sporet på den ene eller anden måde fra det øjeblik, de tænder en computer eller mobilenhed, til det øjeblik, de slukker den.

Hvorfor bruge en VPN?

En VPN kan være nyttig under mange forskellige omstændigheder.

Mac-brugere er i stigende grad mål for cyberkriminelle, og VPN er en yderst omkostningseffektiv måde at beskytte sig mod aflytning, tyveri af adgangskoder, logins og finansielle data på.

VPN er også en nyttig og sikker måde at oprette forbindelse til kontoret på for dem, der har brug for fjernadgang til en Mac, især i kølvandet på udbruddet af coronavirus (COVID-19).

VPN'er giver dig også mulighed for at få adgang til websteder, der måske er blokeret af dit kontor, din uddannelsesinstitution eller din internetudbyder (ISP), og gør det muligt at streame indhold på websteder som Netflix, Hulu, Amazon Prime, BBC iPlayer eller via Kodi, der måske er blokeret i din region. Det kan også være du ønsker at se dansk tv mens du opholder dig i udlandet, uanset om du er på ferie eller bosat.

Den anden gode ting er, at du med blot ét VPN-abonnement også kan dele en VPN-forbindelse på din Mac via WiFi med andre enheder som iPhone, iPad, PlayStation, XBox og meget mere, så de enheder også kan gøre brug af internetforbindelse.

De mest almindelige grunde til at bruge en VPN er:

 • For at beskytte dit privatliv enten på et offentligt WiFi-punkt eller fra din internetudbyder (ISP) derhjemme. Især hvis du får adgang til et WiFi-netværk på f.eks. en café eller et hotel, er der ingen garantier for, at netværket er sikkert. Dine loginoplysninger til bankforretninger og adgangskoder til andre websteder er i fare, hvis nogen lytter med. Bare fordi en WiFi-forbindelse er beskyttet af en adgangskode, betyder det ikke, at den er sikker. En hacker kan “lytte med” i din Macs kommunikation mellem WiFi-netværket og din Mac og stjæle data. Disse angreb er ofte kendt som man-in-the-middle-angreb. Selv mange internetudbydere overvåger og sælger dine data til tredjeparter, så selv din hjemmeforbindelse er ikke så privat, som du tror i dag.
 • For at omgå geobegrænsninger/lokationslimiteringer. Mange websteder, apps og tjenester har indhold, som kun er tilgængeligt i visse lande, f.eks. Hulu og Netflix i USA og BBC iPlayer i Storbritannien. En VPN kan give dig mulighed for at omgå disse begrænsninger ved at få appen til at tro, at du har adgang til den fra et godkendt område. Så hvis du f.eks. ønsker at få adgang til amerikansk Netflix på Hulu uden for USA, kan en VPN hjælpe dig med at gøre det. Nogle websteder forbyder dog streaming af deres indhold uden for bestemte lande eller regioner, så du bør også være opmærksom på dette. Det skal dog bemærkes, at indholdsudbydere konstant opdaterer deres systemer for at forhindre streaming uden for godkendte regioner, og du kan opleve, at din VPN pludselig ikke længere kan låse op for det.
 • At få adgang til et lukket netværk fra et andet sted. Hvis du f.eks. ønsker at arbejde hjemme eller væk fra kontoret, kan en VPN give dig mulighed for at gøre det. Ved at logge ind på VPN kan du få sikker adgang til dit kontornetværk, som om du var på kontoret. VPN-netværk på kontoret oprettes normalt af kontorets administrationsteam og involverer ikke kommercielle VPN-tjenester, som er beskrevet her, da dette også kan opnås med fjernskrivebordssoftware på Mac-computere.

Bemærk, at selv om en proxy kan udføre nogle af disse funktioner, er en VPN ikke det samme som en proxy.

Selv om brugen af en proxy omdirigerer din internetforbindelse via et andet sted, giver den ikke noget der ligner den beskyttelse eller pålidelighed, som en VPN giver.

Er VPN'er lovlige?

Det er helt lovligt at bruge en VPN, så længe det er til legitime formål. Hvis du planlægger at bruge en VPN til ulovlige aktiviteter, så tænk dig om igen.

Ingen VPN-udbyder er hævet over loven, og hvis en myndighed, med rette, mistænker dig for kriminelle aktiviteter, kan den kræve data om dine aktiviteter fra den VPN-udbyder, du bruger.

Dette kan omfatte brug af en VPN til P2P-download, hvilket er ulovligt for ophavsretligt beskyttet materiale i langt de fleste lande, herunder Danmark.

Det siger sig selv, at MacHow2 ikke støtter brugen af VPN til ulovlige formål. Det er brugernes ansvar at sikre, at de overholder lovlig brug af VPN'er.

Men så længe det materiale, du downloader, er lovligt og ikke ophavsretligt beskyttet, er en VPN helt lovlig og kan endda hjælpe med at øge downloadhastighederne, i nogle tilfælde.

Er det sikkert at bruge en VPN på en Mac?

Det er helt sikkert at bruge en VPN, og det anbefales faktisk, hvis du ønsker at beskytte dit privatliv online.

Brug af en VPN gør faktisk din Mac mindre sårbar over for angreb fra cyberkriminelle og hackere, da din internettrafik er krypteret og meget sværere at opsnappe.

Bedste VPN til Mac: Hvad vi vurderer tjenesterne ud fra

Der er nogle få vigtige funktioner, som vi kigger efter, når vi udvælger den bedste VPN-app til Mac.

 • Mac desktop klient: De fleste VPN-tjenester fungerer på tværs af platforme i dag via en browser, men ikke alle tilbyder en Mac desktop-app. Alle VPN-tjenesterne her har en Mac desktop-app og fungerer garanteret problemfrit på macOS Big Sur. Bemærk, at de VPN-tjenester til Mac, der er gennemgået her, alle bør fungere med macOS Monterey, selv om ingen af dem er blevet officielt opdateret til at fungere med det.
 • M1 SoC-kompatibilitet: Alle de VPN-tjenester, der er gennemgået her, fungerer med M1 Macs. Nogle VPN-tjenester kræver dog Rosetta for at “oversætte” dem til at fungere på M1-chips, hvilket ikke fungerer lige så godt som native M1-chip-kompatible VPN-klienter. Vi har gjort det klart, hvilke VPN-tjenester, der er anmeldt her, der er native kompatible med M1-chippen og er de bedste VPN-tjenester til M1 Macs.
 • Flere servere: Jo flere servere et VPN-værktøj har, jo flere steder kan du maskere dig selv, og jo mere pålidelig er tjenesten generelt med hensyn til oppetid, da den kan falde tilbage på en anden server, hvis en af dem svigter.
 • Stærk kryptering: Næsten alle tilbyder mindst AES 256-bit kryptering, som er ekstremt stærk. Nogle som NordVPN tilbyder dog “dobbeltkryptering” for ekstra sikkerhed. Udtryk som “militærklasse” eller “bankniveau”-sikkerhed er ren salgssnak, og AES 256-bit kryptering eller bedre er det, du skal kigge efter.
 • Simultane forbindelser: Hvis du ønsker at tilslutte din telefon eller mere end én Mac/PC, understøtter de fleste VPN-tjenester flere forbindelser, normalt alt fra 3 til 7 afhængigt af tjenesten. Nogle udbydere tillader dog ubegrænsede VPN-forbindelser.
 • Kill Switch: Hvis din internetforbindelse svigter af en eller anden grund, er det vigtigt, at din VPN-forbindelse afbryder forbindelsen for at forhindre, at dine data pludselig bliver eksponeret. Alle velrenommerede VPN-tjenester indeholder en kill switch, som udløses automatisk i tilfælde af en afbrydelse eller et sikkerhedsproblem.
 • Nul-logs politik: De fleste VPN-udbydere logger ikke nogen historik over dit internetforbrug af hensyn til din egen beskyttelse og dit privatliv. Dette beskytter også VPN-tjenesterne, da de ikke har nogen af dine data at stjæle eller udlevere. Men mens nogle har strenge politikker om ingen logning, lover andre, at dine data vil blive slettet med jævne mellemrum.
 • Lækagesikring: Dette beskytter dig mod huller i den software, du bruger, som kan give din internetudbyder mulighed for at opdage din identitet eller spore dine aktiviteter.
 • OpenVPN-integration: OpenVPN er en open source VPN-protokol, som generelt anses for at være den mest sikre, der findes. Mange af de bedste VPN-apps til Mac er baseret på OpenVPN og i nogle tilfælde også OpenSSL.
 • Kundesupport: Der er ingen tvivl om, at du på et tidspunkt vil få problemer, uanset hvilken VPN-klient du vælger på din Mac. Mange websteder, især streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime, opdaterer konstant deres teknologi for at blokere ting som VPN-tjenester. God kundesupport kan hjælpe dig med at finde en løsning på dette, og alle de VPN-tjenester, der er præsenteret her, har en lydhør og hjælpsom online assistance.
 • Pengene tilbage-garanti: Alle velrenommerede VPN-softwares giver dig mulighed for at få dine penge tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Dette er normalt 30 dage, men kan være så meget som et par måneder. De fleste VPN-tjenester giver dig også mulighed for at prøve dem gratis først.

Bedste gratis VPN-tjenester til Mac

Nogle af de VPN-tjenester, der er præsenteret her, tilbyder en gratis prøveperiode, herunder vores topvalg NordVPN, så du kan bruge dem gratis, før du beslutter dig for at bruge dem.

Mens der er nogle VPN-udbydere, der tilbyder gratis Mac VPN'er, er ingen af dem i nærheden af at tilbyde den slags sikkerhed og pålidelighed som de apps, der er præsenteret her.

Den vigtigste hage ved en gratis VPN er, at de simpelthen ikke tilbyder det samme niveau af sikkerhed, funktioner og fortrolighed som en betalt service.

Faktisk er en modydelse for at bruge tjenesten gratis, at dine personlige data enten bliver udsat eller solgt videre til tredjeparter.

Gratis VPN'er har også en tendens til at installere enten værktøjsbjælker eller tredjepartssoftware på din Mac, så vores råd er, at hvis du vil have en pålidelig VPN til Mac, er det langt bedre at betale for en.

Derudover tilbyder de fleste af dem meget begrænset båndbredde, hvilket betyder, at de typisk stopper med at fungere efter 500 MB data er blevet overført ved hjælp af dem.

Betalte VPN-tjenester er utroligt billige i dag, og du kan få VPN-tjenester af topkvalitet som NordVPN og Surfshark for kun relativt få kroner om måneden.

Bedste VPN til Mac: En sammenligning

NordVPNSurfsharkCyberGhostExpressVPNPrivate Internet AccessOVPN
Servere52383000+7200600030,000+2500+
Lande629491947025
Mobil-app (iPhone/Android)✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Samtidige forbindelser6375105
Ingen logføring✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Kill Switch✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Mac desktop app✔️✔️✔️✔️✔️✔️
RabatFå 72% rabatFå 81% rabatFå 85% rabatFå 35% rabatFå 78% rabatFå 30% rabat

Med dette i tankerne, er her de bedste VPN-tjenester til Mac i 2021.

1. NordVPN (bedste VPN samlet set)

Vi har rangeret NordVPN som den bedste VPN til Mac i 2021 på grund af en kombination af klippefast privatlivssikkerhed og M1 Mac-support.

NordVPN, der er baseret i Canada, har en streng nul-log politik, hvilket betyder at de ikke registrerer nogen af dine brugerdata eller browserhistorik.

De fleste mennesker, der ønsker en VPN, er på udkig efter beskyttelse af privatlivets fred, og NordVPN træffer foranstaltninger for at beskytte dig, der går lidt længere end nogen anden tjeneste.

De fleste VPN'er krypterer din internettrafik én gang.

NordVPN bruger et særligt “Double VPN“-system, der krypterer din trafik ikke bare én gang, men to gange, hvilket gør det praktisk talt umuligt at læse eller dekryptere.

Ikke nok med det, så er NordVPN ekstremt hurtig med over 5000 servere i 62 lande. Det gør det nemt at streame indhold, der normalt ikke er tilgængeligt i din region, eller downloade via P2P.

Derudover tilbyder NordVPN ikke én, men to forskellige Mac desktop-apps til to forskellige sikkerhedsprotokoller.

Mac desktop-appen fra NordVPN's hjemmeside understøtter den mest sikre OpenVPN-protokol, og vi anbefaler kraftigt at downloade den.

Der findes dog også en NordVPN-app på Mac App Store, men vi anbefaler ikke den, da den kun kan bruge IKEv2-protokollen, som ikke er helt så sikker.

Begge apps understøtter de nyeste Apple Silicon M1 Macs, og NordVPN var en af de første VPN'er, der understøttede M1-chip Macs.

NordVPN indeholder også sit eget specielt krypterede chatværktøj til sikker online-chat, særlige browserudvidelser for ekstra beskyttelse og integration med OpenVPN.

NordVPN giver dig også mulighed for nemt at skifte region og streame indhold, der er blokeret i dit land, herunder Netflix, BBC iPlayer, Hulu og Amazon Prime.

NordVPN har også en meget brugervenlig mobilapp til iOS, så du kan bruge den på iPhone og iPad.

Du kan i øjeblikket få massive 72% rabat på NordVPN til Mac på 2-årige abonnementer.

Du kan prøve en gratis prøveperiode af NordVPN til Mac, og derefter har du valget mellem 4 forskellige abonnementer med 30 dages pengene tilbage garanti.

Du kan også tjekke vores fulde NordVPN til Mac anmeldelse for et mere dybdegående kig.

Fordele:

 • Utroligt sikkert
 • Kæmpe udvalg af servere i hele verden
 • Hurtigt, pålideligt og stabilt
 • Let at dele forbindelser med andre enheder
 • Fungerer naturligt på M1 Macs

Ulemper:

 • Understøtter maksimalt 6 enheder på et abonnement

2. Surfshark (bedst til flere forbindelser)

Surfshark er en af de bedste VPN-tjenester til Mac på grund af en imponerende kombination af værdi for pengene, ydeevne og funktioner.

SurfShark er helt sikkert en af de billigste VPN-tjenester derude, der tilbyder op til 81% rabat, og alligevel er ydeevne og funktioner i vores test på højde med alle VPN-udbydere på markedet.

Endnu bedre, i modsætning til de fleste VPN-tjenester er der ingen enhedsbegrænsninger med Surfshark, så du kan bruge ét abonnement med din Mac, iPhone, Apple TV, Playstation og enhver anden understøttet enhed uden ekstra omkostninger.

Når appen er installeret, og du åbner den, vil du se et vindue med to paneler.

Til venstre vil du se serverne for hvilket land og hvilken by du gerne vil oprette forbindelse til, og til højre er der en knap til at oprette forbindelse.

Du skal bare vælge server, trykke på oprette forbindelse, og det er det. Det bliver ikke meget enklere end det. Du kan vælge mellem enten Hurtigste server eller Nærmeste land.

Hvis du ikke ønsker at oprette forbindelse til en dynamisk IP-adresse, kan du også vælge en statisk IP-liste for udvalgte lande (i øjeblikket UK, USA, Tyskland, Japan og Singapore), hvilket betyder, at hver gang du opretter forbindelse, vil det være med den samme IP-adresse i det pågældende land.

Dette kan være nødvendigt, hvis du opretter forbindelse til et netværk eller en tjeneste, der kun tillader statiske eller begrænsede IP'er.

Hvis du vil være ekstra sikker, tilbyder Surfshark også en “MultiHop”-liste, hvilket betyder, at den opretter forbindelse til en VPN i ét land og afslutter forbindelsen i et andet land, hvilket gør det næsten umuligt at spore din IP-adresse.

Der er ingen visning af latenstid i hvert sted, men appen anbefaler automatisk dine hurtigste muligheder for at streame baseret på serverbelastning.

Etablering af en forbindelse er meget hurtig – normalt ikke mere end 5 sekunder, og så er du klar.

Hvis du minimerer desktop-appen, kan du stadig få adgang til Surfshark via macOS-menulinjen og skifte mellem VPN'er, hvis du vil.

Som med de fleste VPN'er gælder det, at jo længere tid du tilmelder dig, jo billigere bliver prisen.

Surfshark tilbyder 81% rabat plus 3 måneder gratis på 24 måneders abonnementer, hvilket svarer til kun 2,49 dollars om måneden.

Du kan også prøve en fuldt funktionel 7 dages gratis prøveperiode for at se, hvordan Surfshark fungerer først.

Der er meget mere til Surfshark end dette, og vi anbefaler at du tjekker vores fulde Surfshark For Mac anmeldelse for mere.

Fordele:

 • Understøtter et ubegrænset antal enheder
 • Masser af servere
 • Forbindelserne er stabile og hurtige
 • Ekstremt nemme at bruge
 • Fantastisk til at låse Netflix og BBC iPlayer op
 • Virker nativt på M1 Macs

Ulemper:

 • Ikke mange avancerede konfigurationsmuligheder
 • Ingen split tunneling eller GPS spoofing på Mac

3. CyberGhost (bedst til lovlige torrents)

CyberGhost har været i VPN-branchen i over 15 år og er en af de mest kendte udbydere derude.

CybrerGhost til Mac tilbyder ultrahøj beskyttelse af personlige oplysninger med en politik om ingen logs, og hvis der sker en afbrydelse af din krypterede forbindelse, udløser CyberGhost straks en kill-switch.

CyberGhost er ekstremt let at bruge. Du skal blot trykke på en kontakt, og du er øjeblikkeligt forbundet til en af CyberGhosts mere end 3000 servere i over 60 lande og er helt anonym online.

CyberGhost har endda særlige servere, der er dedikeret til at levere torrent-downloading med høj hastighed.

Hvis du vil streame blokeret indhold i et andet land, kan du øjeblikkeligt skifte til en IP-adresse i den pågældende region og omgå geobegrænsninger.

Endelig kan du også tilpasse CyberGhost til at udløse afhængigt af hvilket WiFi-netværk eller hvilken enhed, du opretter forbindelse fra.

Alt i alt er CyberGhost ekstremt hurtig, sikker og nem at bruge.

CyberGhost tilbyder i øjeblikket 85% rabat på abonnementer, hvilket gør det til kun 2,75 dollars om måneden med 45 dages pengene tilbage garanti.

Du kan prøve CyberGhost gratis i 24 timer før du køber også.

Du kan også tjekke vores fulde CyberGhost For Mac anmeldelse for mere.

Fordele:

 • Specialiseret i torrents og streaming via VPN
 • Masser af servere
 • 45 dages pengene tilbage garanti

Ulemper:

 • Gratis prøveperiode er kun 24 timer
 • Ikke native kompatibel med M1 Macs
 • Tillader kun 7 forbindelser på en gang

4. ExpressVPN (bedst mht. høj hastighed)

ExpressVPN er ekstremt enkel at bruge med lynhurtige forbindelser og et stort udvalg af regioner at vælge imellem. Med ExpressVPN's Lightway-funktion giver de nogle af de hurtigste forbindelser, vi nogensinde har set med en VPN.

ExpressVPN har et af de bredeste netværk af mere end 3000 servere af alle VPN-tjenester med 94 lokationer dækket.

Så hvis du har brug for at streame indhold fra et specifikt land, er det sandsynligvis dækket af ExpressVPN.

ExpressVPN bruger også open source OpenVPN-protokollen, som er bredt anerkendt som den sikreste VPN-standard, der findes.

Ikke kun dette, men ExpressVPN er en af de få VPN-udbydere, der ejer sine DNS-servere, hvilket betyder, at dine data eller IP-adresse ikke er udliciteret til en tredjepart.

De har også en open source browserudvidelse for øget sikkerhed, som har bestået en ekstern sikkerhedsrevision.

Vi kan også godt lide, at ExpressVPN gør det meget nemt at opsætte split tunneling, hvilket betyder, at du kan angive, hvilke apps der kan og ikke kan bruge VPN-forbindelsen på din Mac.

ExpressVPN har en desktopklient til Mac og fungerer på alle versioner af macOS. Der findes også apps til iPhone eller iPad, og du kan endda indstille Mac til at dele en VPN-forbindelse via WiFi med andre Macs eller enheder.

Den største ulempe er, at ExpressVPN er begrænset til 5 samtidige forbindelser på et abonnement, men det betyder, at du nemt kan tilslutte et par Macs, iPhones og en iPad.

Der er ingen gratis prøveversion af ExpressVPN, men ExpressVPN tilbyder i øjeblikket 35% rabat på 12 måneders abonnementer, hvilket gør det til $6,67 pr. måned med 30 dages pengene tilbage politik.

Du kan også tjekke vores fulde ExpressVPN For Mac anmeldelse.

Fordele:

 • Kæmpe udvalg af lokationer over hele verden
 • Verificeret sikkert af en uafhængig revision
 • Understøtter split tunneling
 • Let at bruge
 • 24/7 live chat cupport

Ulemper:

 • Understøtter kun 5 enheder på en gang
 • Ingen gratis prøveperiode

5. Private Internet Access (bedst mht. flest servere)

Private Internet Access (PIA) overses ofte af Mac-brugere, fordi det ikke er så kendt, men det er faktisk en meget sikker, solid og hurtig VPN-app til macOS.

Hovedtrækket ved PIA til Mac er, at det er helt open source. Kildekoden til PIA er helt fri (open source) til at blive inspiceret af alle, der ved, hvad de leder efter i form af sikkerhedshuller eller noget, der kan kompromittere din anonymitet, når du bruger den.

Faktisk kan PIA-brugere endda bidrage med deres egen kode og ændre appen for at gøre den sikker mod nye trusler eller sikkerhedsproblemer, der påvirker andre VPN-tjenester.

Den anden ting, der får PIA VPN til Mac til at skille sig ud, er, at den hævder at have mere end 30.000 servere i 70 lande og tilbyder multi-gigabit-forbindelser for ekstremt hurtige forbindelser. Dette er langt det største antal servere på VPN-markedet og omfatter tunneler til OpenVPN, PPTP og IPSEC/L2TP VPN.

PIA gemmer ingen trafik- eller forespørgselslogs, er DD-WRT VPN-kompatibel, tillader VPN-overførsler uden måling og omfatter en SOCKS5-proxy.

Der er ingen gratis prøveversion af PIA, men Private Internet Access tilbyder i øjeblikket 78% rabat på treårige aftaler, hvilket svarer til $2,08 pr. måned med 30 dages pengene tilbage garanti.

Du kan tjekke vores fulde Private Internet Access For Mac anmeldelse for mere.

Fordele:

 • Strict no logs policy
 • Open source VPN
 • Over 30,000 servers
 • Unlimited bandwidth and usage
 • Thousands of servers
 • Up to 10 connections at once

Cons:

 • Forbindelser kan være ustabile
 • Teknisk for begyndere
 • Ingen native M1 Mac-understøttelse
 • Netflix og BBC iPlayer unblocking kan være usikker
 • Ingen gratis prøveperiode

6. OVPN (bedste open source VPN)

Den største attraktion ved den svensk-baserede OVPN er, at det er en open source VPN, der tilbyder total gennemsigtighed i den kode, den er bygget på.

Det vi kan lide ved OVPN er, at de er meget gennemsigtige omkring hvilke sikkerhedsforanstaltninger de tager, selv ned til at offentliggøre den kodning de har brugt på serverne for at forhindre logning.

OpenVPN lover også den mest ekstreme “ingen logs”-politik overhovedet. I modsætning til mange VPN'er er OVPN konfigureret således, at ingen logs bliver endog midlertidigt gemt på deres servere.

OVPN har en browserudvidelse, der gør det muligt at aktivere VPN'en nemt når som helst.

OVPN går endda så langt som til at tegne forsikringer for brugerne for at hjælpe med at beskytte medlemmerne i tilfælde af juridiske krav om brugeroplysninger.

OVPN tilbyder i øjeblikket 30% rabat på 12 måneders abonnementer, hvilket gør det til 7$ om måneden.

Fordele:

 • Lover den mest “ekstreme” no logs-politik
 • Nyttig browserudvidelse
 • Giver endda brugerne mulighed for at tegne en forsikring mod privatlivets fred

Ulemper:

 • Teknisk for begyndere
 • Ingen native M1 Mac-chip version

Brug af VPN'er med en VPN-router

Endelig, hvis du virkelig ønsker at maksimere din sikkerhed ved hjælp af en VPN, så har du brug for en dedikeret VPN-router.

De fleste standardroutere eller dem, der leveres af internetudbydere, kan stadig være sårbare over for angreb eller snage, selv om du bruger en VPN til at sikre din internetforbindelse.

En VPN-router er langt mere sikker og garanterer dit privatliv mod selv de mest aggressive forsøg på at stjæle dine data.

Der er et stigende antal VPN-routere på markedet, f.eks. den svenskbaserede Vilfo VPN-routere, som fungerer med alle VPN-netværk, der understøtter OpenVPN-protokollen, som f.eks. Surfshark og NordVPN.