IPVanish anmeldelse

IPVanish er en amerikansk baseret VPN-udbyder, som er kendt for at levere en pålidelig og hurtig VPN oplevelse. De kontrollerer næsten hele deres “Tier 1” servernetværk; en fordel med hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger. Dette gør det også muligt for den at levere lynhurtige forbindelseshastigheder til streaming i HD eller torrenting. Desuden har IPVanish apps til alle platforme, som er fyldt med avancerede VPN-sikkerhedsfunktioner, der garanterer dit privatliv online.

Vi anser IPVanish for at være en pålidelig VPN med god værdi for pengene, som er ideel til at få adgang til en stor mængde geografisk begrænset indhold. Det er et fremragende valg, hvis du er fan af streaming, torrenting, spil eller bare ønsker vandtæt privatliv, mens du er hjemme eller på offentlig Wi-Fi. Den frigør endda Netflix US, så længe du opretter forbindelse til de rigtige fire servere (mere herom senere).

Desuden er det en fantastisk VPN til familier (eller personer med mange enheder), fordi den giver mulighed for ubegrænset samtidig brug af VPN på tværs af alle større platforme – med kun et enkelt abonnement. Fantastisk værdi for pengene.

Videoanmeldelse

Hvis du vil have et nemt resumé af denne anmeldelse, så se vores videoanmeldelse af IPVanish.

Priser

IPVanish kan købes i tre forskellige abonnementslængder: en måned, tre måneder eller et årligt abonnement. Den gode nyhed er, at alle disse abonnementer er identiske med hensyn til funktioner, hvilket betyder, at du ikke behøver at finde ud af forskellen mellem de enkelte abonnementer. Det gør det dejligt nemt at abonnere.

12 måneder

faktureret 38,38 $ for det første år 70% Rabat 3,20 $

1 måned

10,99 $

Som med andre VPN-tjenester belønnes abonnenter for at binde sig i en længere periode. Det billigste abonnement er det årlige abonnement, som svarer til $2,67 om måneden (det første år). Dette gør VPN'en til en konkurrent til den bedste billige VPN (som skal falde under 3 dollars for at komme i betragtning).

En ting, der er værd at huske på, er, at et abonnement på IPVanish er tilbagevendende, hvilket betyder, at hvis du ikke opsiger VPN'en ved udgangen af din abonnementsperiode, vil du automatisk blive faktureret igen. Du skal altså sørge for at opsige for at forhindre, at det årlige abonnement ruller videre til den fulde pris på 99,99 dollars om året (det svarer til 8,33 dollars om måneden, hvilket er betydeligt mere end introduktionsprisen).

Den gode nyhed er, at abonnenter får 30 dages pengene tilbage-garanti for at skifte mening. Denne garanti er endda tilgængelig med en måneds abonnement (hvilket er en sjældenhed!) og viser i høj grad, at denne udbyder er sikker på sin service.

Hvilke betalingsmuligheder tilbyder IPVanish?

Forbrugerne kan betale for IPVanish på en lang række forskellige måder, hvilket er fantastisk.

Understøttede betalingsplatforme

Visa/MasterCard PayPal

Kreditkort og PayPal accepteres begge, samt nogle andre virtuelle muligheder, såsom Apple Pay for iOS-brugere. Vi var dog skuffede over at finde ud af, at IPVanish i øjeblikket ikke accepterer Bitcoin eller andre kryptovalutaer som betalingsmetode. Så dem, der leder efter en virkelig anonym måde at betale på, er ude af held.

For dem, der er interesserede, behandles kreditkortbetalinger på vegne af IPVanish af tredjepartsbetalingshåndteringsenheden Chase – med WorldPay, der bruges til nogle internationale betalingstyper. PayPal og Apple behandler betalinger, hvis du vælger at købe via disse platforme (men husk, at du stadig kan bruge Android- eller iOS-appene, hvis du vælger at betale direkte).

Disse er alle respekterede og velrenommerede betalingshåndteringsvirksomheder, hvilket er godt. Og at betalinger håndteres af en tredjepart på denne måde betyder, at betalings- og abonnementsoptegnelser holdes på afstand af hinanden – hvilket teoretisk set gavner din anonymitet.

Hvilke blokeringer kan IPVanish fjerne til streaming?

IPVanish er en superhurtig tjeneste, der er velegnet til at se HD-indhold. Med det i tankerne håbede vi, at den ville være god til at låse populære streams op; og generelt set blev vi ikke skuffede.

Under mine tests fandt jeg ud af, at IPVanish var i stand til at låse Netflix US op, når de var forbundet til serverne i Los Angeles, Dallas, Atlanta og Chicago. Som følge heraf var jeg i stand til at låse ekstra Netflix-indhold fra det amerikanske katalog op ved hjælp af vores StreamCatcher-værktøj.

Desværre understøtter IPVanish ikke officielt andre Netflix-kataloger, så vi kan ikke garantere adgang til andre internationale kataloger.

Den gode nyhed er, at IPVanish kan låse amerikanske tv-kanaler som CBS, NBC og ABC op. Det virker dog ikke i øjeblikket til at låse Hulu, HBO Max, YouTubeTV eller Sling TV op. Så der er nogle streamingbegrænsninger, når det kommer til denne VPN (nogle af dem kunne de nemt rette ved at inkorporere deres SmartDNS-tjeneste StrongDNS i VPN'en; noget som mange konkurrerende VPN-tjenester gør gratis.

En god nyhed er, at hvis du støder på regionalt begrænsede YouTube- eller Dailymotion-videoer – IPVanish vil omgå disse blokeringer.

For fans af britisk tv er IPVanish desværre ikke i stand til at låse BBC iPlayer op. Derfor skal du handle et andet sted for at streame ubegrænset britisk tv. Dette er en skuffelse, men den gode nyhed er, at jeg under mine tests kunne låse både Channel 4 og ITV op.

Netflix iPlayer Hulu Amazon Prime Disney+

Om du beslutter dig for, at IPVanish er godt til streaming, afhænger i virkeligheden af, hvad du ønsker at se. Det vi kan sige er, at VPN'en er lidt af en blandet pose. Så tjek grundigt, at den kan låse den specifikke tjeneste, du vil streame, op, før du tegner et abonnement. Og hvis du ønsker at se iPlayer, så prøv et af følgende alternativer:

Alternative valg til dig

Funktioner

IPVanish tilbyder alle de avancerede VPN-funktioner, som du kan forvente af en VPN-tjeneste i topklasse. Disse omfatter:

Samlet antal servere 1500 Simultane forbindelser 1000 Serverplaceringer 75 Understøttede routere split tunneling.

Samt:

IPVanish har over 1000 servere placeret i 60 lande rundt om i verden. Virksomheden er ekstremt stærk i Europa og USA – men har også servere på nyttige steder som Australien, Brasilien, Japan, Asien og Sydafrika.

Desværre fandt vi ud af, at IPVanish ikke har servere i Rusland. Hvis du har brug for en VPN til at låse russiske tjenester op (for at låse VK op i Ukraine, for eksempel) – eller hvis du har brug for russiske servere for privatlivets fred – skal du kigge andre steder.

For at være fair overfor IPVanish, har mange VPN'er besluttet at stoppe med at levere servere i Rusland på grund af nye love, der sætter spørgsmålstegn ved det niveau af privatlivets fred, der kan loves på servere i landet. Så dette er en gyldig udeladelse.

Hvad er en SOCKS5-proxy?

SOCKS5 er en alsidig proxy, der fungerer med enhver form for trafik. IPVanish er en af de få VPN-tjenester, der tilbyder en SOCKS5-proxy gratis, når du tilmelder dig VPN-tjenesten. IPVanish VPN tilbyder også en række fremragende vejledninger til brug af SOCKS5 (med Deluge eller uTorrent, for eksempel). Fordelen ved en SOCKS5-proxy er høje hastigheder, men husk at den ikke giver kryptering ligesom VPN-klienten.

Tillader IPVanish torrenting?

Ja. Alle, der leder efter en VPN, der kan bruges til sikker torrenting, vil være yderst tilfredse med denne tjeneste. Den tillader P2P-forbindelser på tværs af sit netværk af servere. Hvad mere er, størstedelen af IPVanishs servernetværk er proprietært – hvilket betyder at det er meget sikkert og velholdt.

Dette er godt for torrenting, fordi det hjælper med at sikre hurtige hastigheder ved at dirigere din trafik gennem hurtige servere, der ikke lider af overbelastning – begge faktorer vi leder efter i en solid torrenting VPN-tjeneste.

På den anden side har IPVanish ikke port forwarding – en funktion, som mere erfarne torrentere måske ønsker fra deres VPN. Men de tilbyder flere andre avancerede funktioner, der kan hjælpe dig med at holde dig sikker, når du torrentede, såsom en kill-switch og en stærk nul-log politik.

Alt i alt kan vi anbefale IPVanish til torrenting. Det giver en stærk beskyttelse, der sikrer, at dine downloads aldrig bliver sporet. Og hvis du befinder dig i et land, hvor torrent-websteder er fuldstændig censureret, åbner IPVanish døren for dig.

Hastighed og ydeevne

Hos Seek har vi et videnskabeligt, serverbaseret VPN-hastighedstestsystem, som vi bruger til at teste alle de førende VPN-tjenester på markedet tre gange om dagen. Dette gør det muligt for os at give vores læsere det mest detaljerede og opdaterede billede af, hvordan VPN-tjenesterne klarer sig med hensyn til hastigheder. Hvis du gerne vil vide mere om vores proces, kan du læse VPN-hastighedstest udført rigtigt

Nedenfor kan du se, hvordan IPVanish sammenligner sig med andre VPN-tjenester i 2021.

Hvor hurtig er IPVanish?

Som du kan se i grafen nedenfor, giver IPVanish typisk hastigheder på 63,9 Mbit/s. Dette er fremragende gennemsnitlige hastigheder, taget over en tre måneders periode i slutningen af 2020.

Som du kan se, bemærkede IPVanish en stigning i hastighederne i begyndelsen af oktober. Dette skyldes VPN's beslutning om at opgradere hele sit netværk fra kort med 10 GB netværkskapacitet til kort med 25 GB kapacitet. Resultatet har været ekstremt mærkbart – og placerer IPVanish blandt de hurtigste VPN'er i verden.

Med så store hastigheder, der er registreret, er der ingen tvivl om, at denne VPN er god til HD-streaming, torrenting, VoIP-opkald, videochats og spil.

Billedet nedenfor afslører, at IPVanish er klemt inde blandt nogle af de bedste VPN'er i verden – alle har bedre end gennemsnitlige forbindelseshastigheder sammenlignet med resten af branchen.

En langsom DNS-opslagstid kan medføre, at sider indlæses langsomt, hvilket kan få VPN'en til at virke langsommere på brugeren. Den gode nyhed er, at IPVanish klarer sig ekstremt godt på dette område.

Som du kan se ovenfor, er de gennemsnitlige opslagstider på linje med de allerbedste VPN'er på markedet, hvilket betyder at IPVanish indlæser aldre i et snuptag. Faktisk slår den maksimale opslagstid sine konkurrenter, hvilket betyder at den ikke vil lade dig vente.

Endelig blev vi forbløffet, da vi testede IPVanishs forbindelsestider:

En gennemsnitlig forbindelseshastighed på 3,4 sekunder placerer den i toppen af VPN-tjenester. VPN-forbindelsestider bliver ikke bedre end dette! Alt i alt scorer IPVanish ekstremt godt, og det virker rimeligt at sige, at det virkelig er en af de hurtigste VPN-tjenester i verden.

Privatliv og sikkerhed

IPVanish efterlod mig imponeret med deres niveau af privatliv og sikkerhed, med hver af deres apps fyldt til randen med avancerede funktioner designet til at beskytte dig. Nogle af disse funktioner er særligt nyttige på mobile enheder – f.eks. funktionen netværksblokering, som beskytter dig mod forbindelser til usikre åbne netværk uden krav om adgangskode (som hackere undertiden opretter på offentlige steder). Og som din enhed automatisk kan oprette forbindelse til.

Her er en liste over funktionerne:

Kill Switch Obfuscation (stealth) IPv6 lækagebeskyttelse WebRTC lækagebeskyttelse Bare Metal Servere? Self-hosted DNS

Krypteringsprotokoller

Den bedste måde at se, hvor sikker en VPN er, er ved at se på det krypteringsniveau, de tilbyder, og se på, hvor godt det er implementeret. Jeg er glad for at kunne fortælle, at IPVanish tilbyder OpenVPN implementeret med AES 256-bit nøgle – en af de stærkeste krypteringsmetoder der bruges i dag.

Den svageste del af IPVanish' OpenVPN-kryptering, som jeg fandt, er HMAC SHA1-håndshaken. dette opfylder dog vores anbefalede standarder for beskyttelse af personlige oplysninger. Således anses alle de nødvendige komponenter i protokollen på både data- og kontrolkanalerne for sikre. Det er virkelig gode nyheder.

Her er en liste over de VPN-protokoller, som IPVanish tilbyder:

PPTP, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, OpenVPN, Catapult Hydra, Shadowsocks, Shadowsocks, WireGuard

Bemærk

Krypteringsstandarderne vil variere afhængigt af hvilken platform du bruger.

Det er godt at se, at IPVanish tilbyder tre forskellige slags VPN-protokoller: OpenVPN, L2TP og PPTP. PPTP er dog en forældet krypteringsprotokol, der ikke længere anses for sikker, så du bør aldrig stole på den for at sikre privatlivets fred. Ud af de tre tilgængelige protokoller anbefaler vi, at du holder dig til OpenVPN.

Resultater af lækagetest

For at kontrollere, at IPVanish implementerer deres kryptering korrekt, kørte jeg den gennem flere VPN-lækagetests.

For at gøre dette, forbandt jeg til en af IPVanish London VPN-serverne for at teste for lækager ved hjælp af vores VPN-lækagetestværktøj. Jeg opdagede ingen registrerbare IP-lækager eller DNS-lækager.

Min IP-adresse blev vist korrekt i London, og det samme gjorde den enkelte DNS-adresse. WebRTC-lækager udført i Chrome kom også tilbage negativt på mit system.

Min internetudbyder bruger ikke IPv6-adresser, og jeg kunne derfor ikke teste for IPv6-lækager.

Så for at besvare spørgsmålet, er IPVanish sikkert? Ja. IPVanish er fantastisk til datasikkerhed ud fra et krypteringssynspunkt. Det implementerer endda Perfect Forward Secrecy (DHE-2048).

Privatliv

Jeg må indrømme, at IPVanishs amerikanske base rejste et rødt flag for mig, på grund af landets tvivlsomme holdning til privatlivets fred.

USA er hjemsted for CIA og NSA, to autoritære organisationer, der er kendt for deres invasive praksis i beskyttelsens navn. Nationen er også medlem af 5 Eyes-overvågningsaftalen. I USA kan firmaer få forkyndt både warrants og gag orders, hvilket betyder, at de kan blive bedt om at udlevere data uden at afsløre dem for offentligheden (dette er en gag order). Dette er naturligvis langt fra ideelt for et redskab til beskyttelse af privatlivets fred

For at kompensere for dette faktum gennemfører IPVanish en fremragende nul-log-politik. Det betyder, at selv hvis den fik en dommerkendelse, ville den ikke have noget at udlevere til myndighederne, hvilket mindsker nogle af mine bekymringer.

På trods af denne tilsyneladende vandtætte løsning er spørgsmålet om mundkurvsordrer stadig vigtigt. På grund af Snowdens afsløringer ved vi, hvor invasivt USA er. Det gør det til en svær nation at betro borgernes data til. Det er dog også rigtigt, at mange andre nationer også har lignende mundkurv/hemmelighedspåbud – så dette er ikke et unikt problem for USA.

Det er min overbevisning, at IPVanish for de fleste mennesker giver mere end tilstrækkelige beskyttelsesniveauer, så jeg kan anbefale det i 99 % af tilfældene med hensyn til privatlivets fred. Men alle, der har brug for et højere niveau af fortrolighed, vil sandsynligvis være bedre tjent med Tor (ikke en VPN), eller endda Tor over VPN for ultimativ beskyttelse.

Webstedstrackere

Jeg tjekkede IPVanish-webstedet ved hjælp af vores sporingsværktøj fra tredjepart (3. juni 2021) for at se, hvor meget sporing de foretager. Det opdagede 97 potentielle trackerforespørgsler, herunder:

Heldigvis er dette ikke noget usædvanligt og udgør ikke rigtig nogen risiko for selve VPN-tjenesten.

Det er dog værd at bemærke, at der er VPN-tjenester derude, der har så lidt som én tracker på deres hjemmeside, så vi kan betragte 97 som et højt antal.

Hvad med appsene?

Generelt set fandt jeg IPVanish-appen nem at bruge på desktop og mobil. Desuden var jeg glad for at se, at den også er tilgængelig på mange andre typer enheder, f.eks. Nvidia Shield eller Xiaomi Mi Box S, og at den kan installeres på en router.

De tilpassede IPVanish-apps er tilgængelige på alle større styresystemer. De tilbyder VPN-tjenester til Mac- og Windows-brugere, og de understøtter også mobiltelefonen med VPN-apps til Android og iOS.

Understøttede platforme

Android iOS Windows macOS Linux

IPVanish på Mac og iOS

Da jeg testede macOS- og iOS-versionerne af appen, fandt jeg ud af, at de ikke længere understøtter PPTP, hvilket i virkeligheden er en god nyhed, fordi PPTP er forældet og usikkert. Da jeg spurgte IPVanish om dette, fik jeg at vide, at de fjernede muligheden fra version 10 af appsene. Så hvis du er Mac-bruger og leder efter PPTP, hvilket du virkelig ikke bør gøre, må du kigge andre steder hen

Derudover fandt jeg også ud af, at IPVanish på iOS kører med IKEv2-kryptering, ikke OpenVPN. Alle, der ønsker at oprette forbindelse via OpenVPN, kan dog gøre det ved hjælp af OpenVPN Connect-software, fordi IPVanish leverer .ovpn-konfigurationsfiler i medlemsområdet.

IPVanish på Fire TV og routere

Som tidligere nævnt, kunne vi især godt lide tilgængeligheden af en brugerdefineret Amazon Fire TV-app – det er en virkelig unik funktion, som stadig er en sjældenhed i VPN-branchen. Du kan også installere VPN'en på flashede routere og set-top bokse, og IPVanish har opsætningsguider til at hjælpe dig.

Kundeservice

Sidste gang vi anmeldte IPVanish, fandt vi, at supportafdelingen svigtede tjenesten en smule. Dette er dog et område, som er blevet væsentligt forbedret. Denne gang var vi glade for at finde ud af, at IPVanish giver både medlemmer og ikke-medlemmer den samme 24/7 live chat service på deres hjemmeside. Det betyder, at du kan stille spørgsmål til VPN'ens kundeservice når som helst på dagen!

Dette er en virkelig værdifuld forbedring af tjenesten, som understreger, at IPVanish investerer kraftigt i at gøre deres service bedre og bedre for deres abonnenter. I løbet af denne anmeldelse testede jeg livechatten flere gange og fik altid svar med det samme. 10/10.

Hjemmesiden har også en fremragende FAQ-side.

FAQ kan søges og har instruktioner til de fleste problemer. Dette er en fantastisk ressource, der er nyttig både som en selvstændig funktion og som et sted, hvor live chat-support kan sende abonnenterne for at hjælpe dem med at løse problemer. Du kan få adgang til supportkategorier og nyttige opsætningsvejledninger ved at rulle nedad på FAQ-siden.

Du kan kigge på opsætningsvejledningerne, når du har abonneret på tjenesten, især hvis du har til hensigt at gøre brug af IPVanish' native Amazon Fire TV-app. Eller hvis du ønsker at opsætte din VPN til Kodi. Der er endda “opsætningsvejledninger” til OpenELEC, hvilket betyder, at du kan køre den med Kodi på en Raspberry Pi, hvis du ønsker det.

Hvis du ikke kan finde en løsning på et problem, kan du også vælge at udfylde en kontaktformular for at stille supportteamet et spørgsmål. Denne er tilgængelig via et link på FAQ-siden samt i hjemmesidens sidefod.

Du vil få svar på din forespørgsel via e-mail. Et svar på denne e-mail vil komme ret hurtigt, fordi supporten nu er døgnet rundt. Fremragende kundeservice hele vejen rundt.

Kan vi anbefale IPVanish?

Ja. IPVanish er en af de bedste VPN-tjenester, selv om priserne presser den ind i premium VPN-klassen. Brugerne får valget mellem et enormt antal serverlokationer og en masse avancerede sikkerhedsfunktioner, såsom kill-switch, DNS-lækagebeskyttelse, obfuskering og netværksblokering (for at nævne nogle få).

Vi fandt, at IPVanish har produceret en fremragende app, som er nem at opsætte, nem at bruge og er tilgængelig på alle større enheder, uden at det kræver nogen særlig teknisk viden at opsætte den.

Vi var ganske vist lidt skuffede over at opdage, at IPVanish har opgivet at kæmpe for at låse BBC iPlayer op. Men medmindre dette er din primære bekymring – IPVanish er en lynhurtig VPN, der er ekstremt sikker, og den låser Netflix USA op, i skrivende stund!

Denne VPN er en af de få tjenester, der lader brugerne installere og bruge VPN'en på så mange enheder, som de ønsker. Det gør den perfekt til familier eller til folk, der ejer mange enheder.

Alt i alt tilbyder denne tjeneste fremragende beskyttelse af personlige oplysninger til P2P-downloading, apps til internettelefoni, onlinespil og adgang til geobegrænsede websteder over hele verden. Og den giver dig det, du har brug for til at få adgang til censureret indhold i lande, hvor regeringen blokerer ting. Absolut værd at give en prøvekørsel med 30 dages pengene tilbage garanti!