Hvad er en VPN Kill Switch?

En kill switch er en sikkerhedsfunktion, der er designet til at slukke for en maskine i tilfælde af en nødsituation. Det er den sidste udvej, da det kan beskadige maskinen.

Kill switches findes ikke kun i fysisk form. De kan være indbygget i apps og software som f.eks. i virtuelle private netværk (VPN'er).

Så hvad er en VPN kill switch, hvordan adskiller den sig fra dens håndgribelige modstykke, og hvordan virker den? Læs videre for at få svar på dine største spørgsmål om det.

Hvad er en VPN kill switch?

En VPN kill switch, også kendt som internet Kill Switch eller network lock, afbryder din enhed fra internettet, når din VPN-forbindelse svigter. Den stopper for trafikken som gennemløber VPN-tunnelen.

Når den er tilgængelig, kan du muligvis kontrollere den og kun aktivere den, når du ønsker det. Hvis du lader den være deaktiveret, kan du forbinde din enhed til internettet, selv når din VPN er ude af drift. Det er praktisk, men risikabelt.

Sådan virker en kill switch til VPN

Funktionen til at dræbe forbindelsen blokerer din computer, tablet eller telefon for at sende IP (Internet Protocol) og DNS (Domain Name System) trafik, når din VPN ikke fungerer.

Som følge heraf forhindrer den, at din rigtige IP-adresse og DNS-forespørgsler lækkes, hvilket hjælper med at bevare din anonymitet online ved at tvinge dig til at gå offline.

Her er tricket bag magien.

 1. En connection kill switch holder øje med IP-adressen på din enhed for at sikre, at den stadig er forbundet med din VPN-tjeneste.
 2. Den registrerer enhver ændring i din enheds status, som kan forhindre VPN i at maskere dine internettrafikdata korrekt.
 3. Den stopper hele din enhed eller visse apps fra at oprette forbindelse til internettet via et trådløst netværk eller mobildata, når den registrerer, at der er noget galt med din VPN-forbindelse.
 4. En kill switch til iPhone, Android-drevet telefon eller tablet, Windows-pc eller Mac forbinder automatisk din enhed til internettet af sig selv, når det er sikkert.

Som nævnt kan VPN kill switches som nævnt være rettet mod hele enheden eller kun mod udvalgte apps.

Så hvordan virker en kill switch på et begrænset antal programmer? Den vil bede dig om at vælge de apps, du vil forhindre, at de får adgang til internettet, når din VPN ikke er tilgængelig. Samtidig vil den ikke blokere internettet for resten af programmerne.

Hvis din VPN har en indbygget internetafbryder, er den muligvis aktiveret som standard. Men du skal ikke gå ud fra, at det er tilfældet, for din VPN kan gå ned eller forbindelsen kan svækkes uden varsel. Så tjek først indstillingerne.

Aktive og passive kill switch-protokoller

Den største forskel mellem aktive og passive kill switch VPN-protokoller er reaktionstiden.

En aktiv kill switch-protokol slår først til, når den har fået at vide, at VPN-tjenesten allerede er afbrudt, og videresender informationen til enheden.

En passiv kill switch-protokol afbryder derimod din enhed ASAP. Den forhindrer straks enheden i at sende data online i det sekund, den holder op med at modtage signaler fra VPN-serveren.

Begge kill switch VPN-protokoller kan klare opgaven, men passive protokoller er mere sikre.

Årsager til at VPN-forbindelsen mislykkes

Selv de bedste VPN-tjenester kan afbryde forbindelsen til den hardware, de skjuler. Dette er de mest almindelige årsager:

 • Problemer med VPN-konto – Først og fremmest skal du sikre dig, at du er logget ind på din VPN-tjeneste. Hvis du er logget ud, har du sandsynligvis indtastet forkerte loginoplysninger, eller der er sket en fejl.

Uanset hvad, så dobbelttjek dit brugernavn og din adgangskode. Hvis du stadig har problemer med at logge ind på din konto, skal du tjekke dens status. Måske er den inaktiv, fordi din gratis prøveperiode er udløbet, eller din premium-licens er udløbet.

 • Forældet VPN-software – Hvis versionen af din VPN-klient er gammel, vil den ikke fungere fejlfrit. Før eller senere vil en Android-, iOS-, Windows-, macOS- eller Linux-kill switch opdage, at der er noget galt, og forhindre din enhed i at bruge internettet.

Tjek for opdateringer for at sikre, at du har den rigtige iteration af softwaren. Hvis du ikke kan opgradere den fra indstillingerne, skal du afinstallere den og downloade den nyeste version.

 • Serverfejl – Hvis din VPN-server virker, vil det føre til en dårlig forbindelse. Det kan være et isoleret problem, så du kan muligvis genoprette forbindelsen til tjenesten via en anden server.
 • Serveroverbelastning – VPN-servere med den stærkeste forbindelse kan stadig fejle, når der er for mange brugere tilsluttet til dem.
 • Skift af VPN-server – Du kan udløse tab af forbindelse, når du skifter mellem VPN-servere. Dette vil udløse kill switch til at stoppe din internetadgang.
 • Manglende evne til at etablere en tunnel – Din VPN kan have svært ved at forbinde klienten og serveren via en tunnel på grund af IP-pakkefiltre og proxyserverproblemer.

Løsningen på det første er at deaktivere filtrering via din enheds side med TCP/IP-egenskaber. Løsningen for sidstnævnte er at prøve en anden VPN-protokol.

Overvej at bruge L2TP/IPSec, hvis du har forbindelse via OpenVPN, eller omvendt. Hvis PPTP er en del af valget, skal du overveje det, hvis en af de to første ikke løser problemet.

 • Svag Internetforbindelse – Upålidelig netværksforbindelse kan have en negativ indvirkning på din VPN-tjeneste. Hvis du kan, så prøv en mere stabil forbindelse for at afgøre, om det er det andet netværk, der er problemet.
 • Enhedsopdatering – Hvis din enhed har brug for en opdatering, kan det forstyrre din forbindelse. Download den nødvendige opdatering, eller genstart din computer, tablet eller telefon for at genoprette dens normale funktion.
 • Brug af flere apps – Hvis du kører for mange apps, kan det påvirke din VPN's ydeevne og aktivere dens funktion til at dræbe forbindelsen i processen.

Luk de unødvendige aktive apps, og find ud af, om du har nogle, der kører i baggrunden.

 • Firewall eller antivirusbegrænsning – Normalt kan firewalls og VPN'er næppe eksistere side om side. Førstnævnte kan blokere sidstnævnte eller kan ikke håndtere dens tunge trafik konsekvent. Den bedste løsning er at tilføje din VPN-app som en undtagelse.

Men hvis dit antivirusprogram ser din VPN som et skadeligt program, kan det gribe ind.

Find ud af, hvordan du kan konfigurere dit antivirusprogram på en måde, der ikke afbryder VPN-forbindelsen, så du undgår at udløse dets internetafbryderknap.

VPN-tjenester med kill switches, du kan stole på

Ikke alle VPN-tjenester har den funktion.

Men bare rolig.

Der er kill switch-apps fra tredjeparter til rådighed! Men det er stadig mere praktisk at få en VPN med en inkluderet.

Nedenfor er de VPN-tjenester med kill switches, som vi står inde for.

ExpressVPN

ExpressVPN kalder sin kill switch for Network Lock. Det er en standardfunktion i denne VPN's apps til Windows, macOS, Linux og routere.

ExpressVPN har ikke den samme kill switch til Android. Men deres Network Protection kan midlertidigt blokere internettrafik, tredjeparter kan ikke opsnappe, og de kan heller ikke bruge det til at identificere dig.

Forskellen mellem ExpressVPN's Network Protection og Network Lock er, at førstnævnte tilbyder en mulighed for at genoprette ubeskyttet internetforbindelse med et enkelt klik.

NordVPN

NordVPN's automatiske Kill Switch kan implementere netværkslås til hele systemet eller specifikke apps.

Denne udbyders VPN Kill Switch Windows-version understøtter både netværkslås på hele systemet og på app-niveau. NordVPN's apps til iOS, Linux, macOS (IKE-version) og Android version 8.0 eller senere kan kun lave systemdækkende netværk. Appen til macOS (OpenVPN-version) kan målrette visse desktop-programmer.

Private Internet Access (PIA)

PIA's kill switch spilder ingen tid på at afbryde din elektroniks internetforbindelse i det sekund, den registrerer et problem med VPN-tjenesten. Denne funktion er tilgængelig til desktop og iOS- og Android-drevne enheder.

Ivacy

Ligesom andre VPN kill switches patcherer Ivacys internet kill switch det øjeblik, hvor der er en sårbarhed, mens VPN-tjenesten genopretter forbindelsen. Selvom den er tilgængelig i både Ivacy-apps til Windows og Android, er den kun automatisk aktiveret i sidstnævnte.

VeePN

Kill switch har ikke været VeePN's stærkeste sikkerhedsfunktion. Men virksomheden har taget brugernes feedback til sig. Det er lykkedes at løse de største problemer. Funktionen er tilgængelig i VeePN's desktop- og mobilapps.

Opsummering af VPN kill switch

En kill switch er en vigtig funktion, som enhver VPN har brug for. Det er det eneste, der kan afhjælpe et potentielt trafikdatalækage, når forbindelsen er nede.

Hvis din valgte tjeneste ikke har en sådan, anbefaler vi kraftigt at anskaffe en tredjeparts kill switch-software.

Når alt kommer til alt, sikkerhed først, ikke sandt?