Lightway: Hvad er det? Definition og forklaring

Sidste år annoncerede den store VPN-udbyder ExpressVPN “Lightway” som deres nye virtuelle private netværksprotokol, der er designet til hastighed, stabilitet og pålidelighed. ExpressVPN meddelte i dag, at de nu gør protokollen open source.

Hvad er Lightway?

Lightway er udviklet af ExpressVPN til at give meget hurtige forbindelses-/opsætningstider, privatliv på nettet og sikkerhed på øverste hylde. VPN-udbyderen har nu besluttet at gøre Lightway open source under GNU GPLv2-licensen.

Lightway er open source

Lightway-kernens kodebase er nu open source, og ExpressVPN vil begynde at acceptere bidrag fra fællesskabet – herunder et bug bounty-program, som betyder at der er præmier til udviklere, der opdager fejl eller bugs i kodebasen. I forbindelse med processen med at gøre den open source fik ExpressVPN også foretaget en tredjeparts-sikkerhedsrevision af koden af sikkerhedsfirmaet Cure53.

For mere information Lightways open source-indsats, klik ind på ExpressVPN-bloggen.

Lightway på GitHub

Lightway-koden er hostet og kan findes på GitHub, som er et online community for både closed- og open source projekter. For dem, der ønsker at bidrage, er der en CLA involveret.

Operativsystemer

Lightway-koden fungerer på tværs af platforme som Windows, Linux, Android, macOS/iOS osv., men afhænger af Early– eller Ceedling-buildsystemerne.

Tiden vil vise om der ender med at være stor interesse fra fællesskabet eller industrien omkring Lightway i betragtning af den open source-understøttelse, der allerede findes omkring WireGuard til behov for sikre VPN-tunneler, og som længe har været open source og virket på tværs af mange systemer (cross-platform.)