Hvad er en VPN og hvorfor skal jeg bruge en?

Vidste du, at der er mindst ét websted, som du ikke kan få adgang til?

Faktisk er der tusindvis af websteder og onlinetjenester, der blokerer besøgende alene på baggrund af geografisk placering.

Heldigvis er der en simpel løsning på disse og andre problemer, du kan opleve online – en VPN.

Derfor vil du, efter at have læst denne guide – ikke kun forstå hvad en VPN er, men også hvordan den fungerer og hvorfor du har brug for en.

Lad os komme i gang. Først, en definition på VPN:

Hvad er en VPN?

En VPN, eller Virtuelt Privat Netværk, er en krypteret forbindelse over internettet fra en enhed til et netværk. Den krypterede forbindelse er med til at sikre, at følsomme data overføres sikkert. Den forhindrer uautoriserede personer i at aflytte trafikken og giver brugeren mulighed for at udføre arbejde, over internettet og på afstand. VPN-teknologi er meget udbredt i virksomhedsmiljøer, men fås også til private.

Hvordan virker en VPN?

En VPN lader dig bruge en anden server til at få adgang til internettet. Det betyder, at mens du f.eks. sidder hjemme i Danmark, kan du surfe på nettet fra en server i New York. Internettet vil nu se dig som en amerikansk statsborger, hvilket giver dig adgang til indhold, der ellers normalt kun er tilgængeligt i USA. (Bl.a. Netflix, Hulu, Amazon Prime m.fl.)

Alligevel er flytningen af dit virtuelle jeg ikke den eneste fordel ved at bruge en VPN. Den beskytter også dine data, giver dig mulighed for at surfe anonymt på nettet og krypterer dine oplysninger. De fleste VPN'er kommer med en ekstra kande fuld af indbyggede funktioner – som ad-blockere, integrerede firewalls osv. – som alle er meget nyttige.

Hvis du allerede nu er på udkig efter en VPN, vil jeg anbefale dig at tage et kig på vores undersøgelse af de bedste VPN-tjenester derude lige nu.

Som du kan se, giver en VPN mange fordele for den gennemsnitlige internetbruger. Lad os nu se, hvad der får den til at fungere.

Sådan fungerer en VPN-forbindelse

Normalt foregår en typisk internetforbindelse på denne måde:

Sådan fungerer en forbindelse – du opretter forbindelse til din internetudbyder, som opretter forbindelse til internettet – så enkelt er det. Problemet er, at din IP-adresse afslører, hvor din enhed befinder sig. Når det er sagt, hvis en cyberkriminel ønsker at skaffe sig følsomme data, vil det være relativt nemt, især i offentlige netværk.

Alligevel kan brugen af en VPN-forbindelse gøre det sværere for cyberkriminelle at skaffe sig dine data.

Se, det, VPN'er gør, er at tage dine data og kryptere dem, så ingen ved, hvad du laver online. Derefter når dine data til en bestemt server et sted på kloden (du kan selv vælge placeringen). Derfra fungerer denne server som en gateway for din enhed, så den kan få adgang til internettets fordele – uanset om det er browsing, torrenting eller streaming.

Dette er også kendt som en VPN-tunnel, hvor dataene sendes gennem en krypteret kanal. Selv hvis det lykkes en cyberkriminel at få fat i nogen af dine oplysninger, vil de være krypterede og dermed ubrugelige. Krypterede data er hvad man vil kalde volapyk, på godt dansk. Det består ofte af strenge af vilkårlige bogstaver, tegn og tal, som ikke betyder eller ligner noget genkendeligt for det blotte øje.

En typisk VPN-forbindelse ser således ud:

Naturligvis giver din VPN-tjeneste dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet via et andet sted.

Men det er ikke alt.

Den sikrer også din anonymitet og dine data på nettet.

Det dækkede det grundlæggende. Lad os nu dykke dybere ned.

VPN-sikkerhed: Er det sikkert?

Der er én hovedårsag til, at alle bør bruge en VPN online – sikkerhed. Da næsten halvdelen af de amerikanske borgere blev ramt af et cyberangreb, er der ingen grund til ikke at tage alle forholdsregler, mens man surfer på nettet.

Hvordan sikrer en VPN din forbindelse?

Du kender allerede definitionen af en VPN og ved, hvordan den fungerer.

Det er de krypterede strømme af dine data, og de er beskyttet mod adgang udefra.

Kryptering er en metode til at beskytte dine data ved at omdanne almindelig tekst til en ulæselig sekvens af tal, bogstaver og specielle tegn.

Bemærk: (nogle) krypterede data er ikke umulige at hacke, men det vil tage en cyberkriminel mere tid og kræfter at dekryptere dem. Hvis du er en gennemsnitlig borger, der ikke har nogen særlig interesse for cyberkriminelle, er der gode chancer for, at de ikke vil gøre sig så meget umage for at få adgang til dine data. De fleste har større fisk at fange.

Normalt udnytter cyberkriminelle brugernes naivitet og manglende viden om online-sikkerhed til at få fat i data. Så selv uden en dyb forståelse for online-sikkerhed kan en VPN få arbejdet gjort.

Når du bruger en VPN-tjeneste, kan du tænke på dine data som en skat, der rejser i et pansret tog med militær eskorte (kryptering). På et bestemt tidspunkt på rejsen (VPN-serverens placering) stopper toget, og soldaterne overfører skatten til et andet tog. Det bringer værdigenstandene til deres endelige bestemmelsessted (onlineindholdet). Ingen ved, at det er det andet tog, der transporterer skatten.

I modsætning til proxyservere, som kun maskerer din IP, giver en VPN dig en ny IP for hvert sted, du bruger. Nogle VPN-udbydere kan endda give dig en statisk IP, der forbliver den samme, uanset hvor den faktiske VPN-server befinder sig. Det er en god mulighed, da nogle tjenester og websteder forsøger at blokere VPN-IP'er.

Der er to væsentlige begreber vedrørende online VPN-sikkerhed – IP-lækage og kill switch.

Hvad er IP-lækage?

IP-lækage er en sikkerhedsbrist, som kan opstå, hvis nogle af de udgående datapakker ikke går gennem VPN-tunnelen. Normalt indhyller VPN-tjenesten alle data i kryptering, men det er ikke altid tilfældet. Derfor tilbyder de fleste VPN-udbydere en gratis VPN-app, som du kan teste, før du køber den.

Når du har installeret softwaren, kan du udføre en IPLeak-test for at se, om den VPN-tjeneste, du bruger, er sikker nok. Jeg plejer at bruge dnsleaktest.com

Og hvis noget går galt med din forbindelse, kan du altid regne med kill switchen (hvis tilgængelig.)

Hvad er en VPN kill switch?

Når du bruger en anerkendt VPN-tjeneste, vil din forbindelse normalt forblive stabil under hele sessionen. Der er dog mulighed for at miste din forbindelse til VPN-serveren. Hvis det sker, bliver din rigtige IP afsløret. I det tilfælde træder kill switch i kraft. Den har kun ét formål – hvis din forbindelse til VPN-serveren falder, afbryder kill switch automatisk din enhed fra netværket og beskytter dermed din IP adresse.

Med andre ord, en VPN i privat regi kan tilbyde sikkerhed til sine brugere. Nu vil vi dykke dybere ned og kigge på de protokoller, der er ansvarlige for din online-sikkerhed. Vil du vide mere funktionen, skal du læse vores artikel om VPN kill switch.

Typer af virtuelle private netværks-protokoller

Protokollen repræsenterer et sæt regler og procedurer, der anvendes til dataudveksling i et netværk. Den strukturerer datastrømmene og den måde, hvorpå enhederne sender eller modtager oplysninger. En VPN-tjeneste kan tilbyde mange sikkerhedsprotokoller, og du kan vælge, hvilke protokoller du vil bruge, alt efter hvad du vil gøre online.

OpenVPN

Næsten al VPN-software bruger OpenVPN som standardprotokol. Den er open source, hvilket giver udviklerne mulighed for at implementere deres idéer og skræddersy den til at passe til deres virksomheds og kunders behov.

Når OpenVPN åbner en tunnel til oplysningerne, bruger den en 256-bit OpenSSL-krypteringsprotokol og UDP (User Datagram Protocol) – en hurtigere, men mindre sikker protokol til at overføre data frem og tilbage. Eller TCP (Transmission Control Protocol) – mere sikker, men langsommere i forhold til UDP.

WireGuard

WireGuard VPN'er er de samme virtuelle private netværksløsninger, som mange allerede kender og bruger, men de kører på en anden krypteringsprotokol kaldet WireGuard i modsætning til alternativer som OpenVPN, IPSec og andre.

WireGuard – og kryptering generelt – er vigtig for små og store virksomheder, da de giver medarbejderne mulighed for at få adgang til ressourcer fra hvor som helst i verden, mens deres forbindelse forbliver sikker.

Ressourcerne omfatter alle værktøjer, software, applikationer eller endda lokale miljøer, hvor arbejdet udføres – servere til lagring, tredjepartsapplikationer og endda SaaS-produkter i skyen.

Trafikken mellem fjernbrugere i virksomheden – ofte på usikrede enheder eller Wi-Fi-netværk – og disse vigtige ressourcer forbliver privat og krypteret, når it-cheferne håndhæver adgangen via WireGuard-protokollen.

Det særlige element i WireGuard, som har overbevist it-professionelle om at skifte til WireGuard, er den mindre kodebase.

Med kun 4.000 linjer er den ekstremt nem at implementere og sikkerhedskontrollere, og den klarer sit arbejde hurtigere og mere effektivt – den belaster netværket mindre, samtidig med at den opnår den bedste sikkerhed, som kryptering kan tilbyde.

Ønsker du at vide mere, bør du læse vores artikel om Wireguard og hvordan det virker.

IPSec

Internet Protocol Security, IPSec, krypterer de datapakker, der går gennem tunnelen. Desuden verificerer den sessionen på tværs af IP-netværket. Den kan kombineres med andre sikkerhedsprotokoller for at øge den samlede databeskyttelse.

L2TP – Layer 2 Tunneling Protocol

L2TP er en protokol, der understøtter det virtuelle private netværk ved at generere en tunnel. Den giver ikke nogen kryptering, så den går ofte hånd i hånd med IPSec.

Point-to-Point Tunneling Protocol

PPTP er en af de ældste protokoller til oprettelse af et punkt-til-punkt-netværk og er mere kendt under sit akronym – PPTP. Virksomheder bruger den til at oprette LAN-netværk, men den bruges også i VPN-forbindelser. Denne protokol skaber også en tunnel mellem to specifikke punkter (f.eks. din pc og en server i en virksomhed).

PPTP er dog nok en sikker protokol. Den har mange fejl, og ifølge nogle eksperter er den på vej mod uklarhed.

SSH – Secure Shell

Systemadministratorer bruger ofte SSH-protokollen, Secure Shell, til at få sikker adgang til fjerncomputere. SSH giver en pålidelig verifikation af dataene og krypterer kommunikationen mellem de to enheder.

Secure Sockets Layer (SSL)

SSL-protokollen er en standardprotokol til at sikre følsomme data. De fleste websteder bruger den – hvis du ser et websteddomæne, der begynder med “https://” – bruger det SSL. De fleste browsere har integreret SSL og TLS (Transport Layer Security). TLS er som en opgraderet version af SSL. Faktisk bruger man stort set kun TLS i dag og når man støder på “SSL” i nutidig terminologi, menes der næsten altid TLS, da det er mere sikkert end gammeldags SSL. Næsten alle VPN-tjenester leveres med indbygget SSL og TLS.

Disse protokoller er den underliggende teknologi, der holder dig sikker. Derudover er de fleste VPN-tjenester udstyret med en lang række ekstra funktioner.

Virtuel privat netværk-funktioner

Hvis du ønsker en sikker forbindelse med en sikker VPN-tjeneste, er der et par ting, du bør vide.

Først og fremmest tilbyder ikke alle VPN-udbydere den samme kvalitet. De leverer alle den samme service – sikkert. Men nogle af dem gør det bedre end andre – som at udstyre deres apps med top-notch krypteringsprotokoller, port-forwarding, DNS-lækagebeskyttelse og så videre.

For det andet kan antallet og hastigheden af VPN-servere spille en væsentlig rolle for en VPN-tjenestes kvalitet.

VPN-hastighed

Den eneste ulempe ved at bruge en VPN er, at du er nødt til at “ofre” en del af din download/upload-hastighed. Det skyldes, at dataene rejser længere, indtil de når frem til deres endelige destination. Den hastighed, du bytter for sikkerhed, er forskellig, afhængigt af hvilken VPN-server du bruger.

Hvis du f.eks. bor i Danmark og får adgang til en server i Tyskland eller Sverige, vil din hastighed falde ubetydeligt – ca. 5-10 %, afhængigt af serverens arbejdsbyrde og den VPN, du bruger. Men hvis du får adgang til et mere fjernt sted, som f.eks. Australien eller Japan, kan du opleve et hastighedsfald på op til 90 %. Derfor er det yderst vigtigt at vælge den rigtige server for at få en pålidelig forbindelse.

VPN-servere

Den anden faktor, som kan påvirke din beslutning, når du vælger en VPN-udbyder, er antallet af servere, som den bruger. Kig efter en VPN med en fremragende geografisk fordeling af sine servere. En VPN-tjeneste, der tilbyder masser af velfordelte servere, vil give dig adgang til den største mængde (ellers utilgængeligt) indhold.

Typisk tilbyder de fleste VPN-udbydere et stort udvalg af placeringer. For din bekvemmelighed har vi gennemgået de bedste VPN-tjenester, så du kan spare tid til research.

Ekstra funktioner til VPN

At vælge den bedste VPN til din pc, bærbare computer eller mobil kan være en udfordrende opgave, da der findes hundredvis af apps, der tilbyder denne type internettjeneste.

Tænk på det som at købe en bil – ethvert køretøj kan få dig fra punkt A til punkt B. Men det er designet, hastigheden og alle de små ekstraudstyr, der påvirker din købsbeslutning.

Disse tilføjelser omfatter normalt en ad-blocker, indbygget firewall, browserudvidelser og mange flere, som giver en bedre og mere sikker online-oplevelse. Muligheden for at “hoppe” fra server til server, hvilket skaber et net af forbindelser, som er ekstremt svære at spore.

Nu hvor du har en rimelig god viden om, hvad en VPN er, hvad den tilbyder, og hvor sikker den er, så lad os se, om den giver hele pakken.

Giver en VPN fuld anonymitet?

Ja, en VPN giver dig fuld anonymitet og gør dig praktisk talt “usynlig” på nettet. I hvert fald i teorien.

I virkeligheden er der dog mange faktorer i spil.

For at være helt ærlig – intet kan give dig en 100% garanti for at du vil være fuldstændig anonym online. Hvis du ønsker at minimere antallet af fodspor, du efterlader online, skal du bruge en blanding af software og browser – som f.eks. TOR. Ved at bruge en VPN tilføjes endnu et lag sikkerhed til dit system. Heldigvis fungerer de fleste VPN-tjenester med TOR.

Så hvorfor garanterer en VPN alene ikke din anonymitet?

Som nævnt tidligere er der flere faktorer, der kan begrænse et virtuelt privat netværk i forhold til at holde dig inkognito.

VPN jurisdiktion

Der er en alliance af lande, der passende nok hedder “14-Eyes” (fjorten øjne). I begyndelsen var de “Five Eyes” (fem øjne), så blev de ni, og i dag omfatter koalitionen hele 14 lande. Disse lande udgør en overvågningsalliance. De arbejder sammen om at indsamle og dele data om brugernes adfærd på nettet. De er som Big Brother, og internettet er huset.

Det betyder, at disse lande… ja… spionerer på deres borgere og udveksler oplysninger med hinanden.

Listen omfatter følgende lande:

 • Australien
 • Canada
 • New Zealand
 • Storbritannien
 • USA
 • Danmark
 • Norge
 • Sverige
 • Frankrig
 • Nederlandene (Holland)
 • Tyskland
 • Belgien
 • Italien
 • Spanien

De “14 øjne” har beføjelse til at kræve oplysninger fra virksomhederne. Og sidstnævnte er forpligtet til at udlevere disse oplysninger. Man kan måske med rette argumentere for at de lande måske egentlig ikke, når alt kommer til alt, er de største fortalere for privatlivets fred.

Det betyder, at hvis et af disse lande huser en VPN-udbyders hovedkvarter, er der stor sandsynlighed for, at virksomheden er nødt til at opbevare logfiler over brugernes aktiviteter, hvis en myndighed anmoder om disse data.

Der er også lande, hvor du ikke frit kan bruge et virtuelt privat netværk.

I flere lande er alle lovlige VPN-udbydere under regeringens kontrol. Det siger sig selv, at brugen af en ikke-godkendt VPN-tjeneste er ulovlig og har sine konsekvenser.

Listen over lande er rimelig nem at gætte:

 • Kina
 • Rusland
 • Tyrkiet
 • De forenede arabiske emirater
 • Oman
 • Iran

Og nogle lande forbyder VPN-brug helt og holdent – som Hviderusland, Irak, Nordkorea, Turkmenistan og Uganda.

Regeringer er dog ikke den eneste hindring for online anonymitet.

VPN log politik

Før du køber dig adgang til en privat VPN-tjeneste, skal du sørge for at læse dens side om privatpolitik. Mange VPN-udbydere har en streng nul-logs-politik, hvilket betyder, at de ikke gemmer optegnelser over alt, hvad du foretager dig online, eller andre oplysninger, der kan føre til dig i den virkelige verden.

Alligevel gemmer nogle af dem logs vedrørende din online adfærd. Det kan være på grund af det land, de befinder sig i, eller på grund af virksomhedens politik. Så afhængigt af hvorfor du har brug for en VPN, bør du være forsigtig med dit valg. Heldigvis er der masser af solide VPN-tjenester at vælge imellem.

VPN-udbydere

Der findes hundredvis af VPN-udbydere derude. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at betale en krone for at se, hvordan en VPN fungerer. Der findes masser af gratis VPN-apps til pc og mobil og endda en VPN til din router. Nogle af premium-apps tilbyder en gratis prøveperiode eller en pengene-tilbage-garanti. Du kan prøve en gratis VPN først, så du kan lære programmet at kende på egen hånd.

Hvis du ikke er sikker på, at du vil betale for en VPN-tjeneste endnu, kan du downloade en prøveversion af en betalt tjeneste. De fleste gratis VPN-tjenester er enten usikre eller har mange begrænsninger.

Hvis du beslutter dig for at købe en VPN-tjeneste, skal du huske på, at den gennemsnitlige VPN-pris ligger på 250-320 kr. om året. Hvis du ikke er fan af langsigtede forpligtelser, kan du købe et månedligt abonnement for at se, om en bestemt VPN-tjeneste fungerer for dig.

Hvordan bruger man en VPN?

Heldigvis har de fleste VPN-tjenester en brugervenlig grænseflade, så det er relativt nemt at bruge en VPN. Hvis du bruger en gratis version af softwaren, skal du vælge en gratis VPN-server, oprette forbindelse til den, og voilà – du er et skridt nærmere online-sikkerhed.

Du kan selvfølgelig justere appen, så den passer bedre til dine behov – f.eks. ved at vælge hvilke protokoller der skal bruges, aktivere kill switch eller firewall osv.

Når du har startet programmet, skal du sikre dig, at det virker. Der findes et par IP- og DNS-lækagetests online, men den enkleste måde at finde ud af, om din VPN-tjeneste gør sit arbejde, er ved at tjekke, om du har en ny IP. Det kan du gøre ved at spørge Google “what is my ip“.

Med alt det sagt, er vi nået til hovedspørgsmålet.

Hvorfor har jeg brug for en VPN?

Hvis du stadig er usikker på, om VPN er den rigtige løsning for dig, er her fem grunde til, hvorfor det er det.

1) Få adgang til bedre underholdning

Brug af en VPN giver mange fordele. Du kan tænke på det som en nøgle, der åbner internettets forseglede døre. Faktisk bruger mere end 50 % af VPN-brugerne en sådan tjeneste primært til at få adgang til begrænset underholdningsindhold.

Streaming-tjenester som Netflix og Hulu har eksklusivt indhold baseret på din placering. Ved hjælp af en VPN-tjeneste kan du “narre” dem og få adgang til dine yndlingsserier og film.

2) Adgang til nyheder

Når du bor i Danmark, kan du have svært ved at nå amerikanske nyhedssider. Faktisk er mere end 1.000 amerikanske nyhedssider blokeret for europæiske borgere på grund af databeskyttelseslovgivningen GDPR.

Så i stedet for at overholde GDPR (og dermed bruge ressourcer på besøgende, som måske ikke har den største finansielle interesse) har mange amerikanske sider besluttet helt at blokere europæiske besøgende.

Hvis du vil omgå denne begrænsning og være opdateret med nyhederne, kan det hjælpe at bruge et virtuelt privat netværk. Mere end en tredjedel af VPN-brugerne bruger en sådan tjeneste netop af denne grund.

3) Sikkerhed

Cyberkriminalitet udgør en betydelig trussel mod alle internetbrugere. Der er meget du kan lære om cyberkriminalitet på Seek, og hvorfor det ikke er en dårlig idé at overveje at bruge en VPN. De fleste VPN-softwares leveres normalt med det højeste krypteringsniveauAES-256.

Overvej at bruge en VPN, hver gang du bruger offentlig WiFI, da dine data er sårbare over for et cyberangreb. Det kan f.eks. være når du sidder i lufthavnen, biblioteket eller den lokale Espresso House. Mange Black Hat-hackere elsker offentligt Wi-Fi, fordi det er ubesværet for dem at udføre et man-in-the-middle-angreb på et sådant netværk. Black Hat-hackere er en betegnelse for cyberkriminelle.

På den anden side er der White Hat-hackere, som normalt arbejder som rådgivere inden for cybersikkerhed. Et MITM-angreb er, når cyberkriminelle “stiller sig” mellem din enhed og kilden til internetsignalet. Dette giver dem mulighed for at indsamle alle de data, som din enhed sender – som f.eks. dine bankoplysninger, hvis du bruger offentligt WiFi til netbank.

Dette er blot et af de scenarier, hvor VPN-software kan vise sig at være uvurderlig.

Og lad os ikke glemme, at det holder din IP og identitet på sikker afstand fra nysgerrige øjne.

4) Brug af VPN til torrenting

Ikke alle VPN-udbydere tillader torrenting med deres apps.

Så hvad er en god VPN til torrenting?

Det er en, der har en politik om no-logging, tilbyder fremragende hastighed og ingen båndbreddebegrænsning, og er baseret uden for lande med VPN-begrænsninger og overvågning. Som altid, er der her fra Seek en opfordring til ikke at torrente til ulovlig brug.

5) En VPN kan spare dig penge

Vidste du, at flyselskaber og hoteller tilbyder forskellige priser, baseret på forbrugerens placering?

Det lyder helt forkert, men det er sandt. Faktisk kan en VPN-tjeneste spare dig for tusindvis af kroner til både flyrejser og hotelværelser.

Det samme gælder for flybilletter. Hvis du vælger en VPN-server i et land med lavere indkomst reducerer du billetprisen.

Og det bedste er, at det er helt lovligt.

Okay, så vi går ud fra, at disse fem grunde fik pointen frem, og at du endelig har indset, at du har brug for en VPN-tjeneste. Hvis du beslutter dig for at prøve en, dukker det næste spørgsmål op:

Hvilken skal du købe?

Seek's VPN-anbefalinger

Vi har betalt for flere VPN-tjenester og testet dem overdrevent meget for at finde frem til de bedste.

Hvis du er nysgerrig på hvordan vi laver vores VPN-anmeldelser, er du velkommen til at tjekke det ud.

Her er en hurtig oversigt over de tre bedste VPN-tjenester, som du bør overveje. Hvis du spekulerer på, hvordan du får en VPN, når du har valgt din favorit – brug download-links nedenfor.

ExpressVPN

ExpressVPN er en fremragende VPN-software med meget at byde på. No-logging politik, fremragende hastighed og tip-top sikkerhed – det er blot få af deres stærke sider. Få at få mere information om hvordan ExpressVPN kan hjælpe DIG, skal du læse vores ExpressVPN test.

En potentiel ulempe er, at denne VPN-tjeneste kun tillader tre samtidige forbindelser. Ikke en god løsning for store husstande med mange familiemedlemmer. Den er også en smule dyr, sammenlignet med andre tjenester. Men man får hvad man betaler for, ikke?

NordVPN

Med over 5600 servere i 60 lande, har NordVPN den mest betydningsfulde private VPN-struktur derude. Den har alt, hvad du nogensinde kunne få brug for – op til seks samtidige forbindelser på forskellige enheder, dobbelt kryptering og en kill switch. Virksomheden har også en nul-log-politik, og NordVPN er velegnet til både videostreaming og torrenting. Og alt dette kommer til en rimelig pris.

Det eneste element, der har brug for en lille forbedring, er dens hastighed. Den er dog stadig god, men den kunne være bedre.

Perfect Privacy VPN

Perfect Privacy VPN er en af de mest sikre VPN-tjenester til personlig brug. Den tilbyder flere krypteringsprotokoller, en streng no-logging politik og ubegrænsede samtidige forbindelser. Den har også sin helt egen Stealth VPN-teknologi, mulighed for at kaskade gennem adskillige servere og mange andre nyttige funktioner. Denne teknologi maskerer VPN-data som standard webdata. Denne funktion gør det muligt for Perfect Privacy VPN-brugere at omgå landsdækkende VPN-forbud.

Du kan finde ud af alt om denne VPN-tjeneste i vores anmeldelse af Perfect Privacy VPN.

Den eneste ulempe, der skal nævnes, er prisen, som er højere end gennemsnittet. Til prisen er det stadig god værdi for pengene og et sikkert valg.

Konklusion

I dag har vi brudt VPN-teknologien ned til dens kernekomponenter. Du ved nu hvad en VPN-forbindelse er, hvordan et virtuelt privat netværk fungerer, og alle de elementer, der gør en VPN-tjeneste til et nødvendigt værktøj hos enhver dansker.

Ikke alene hjælper den dig med at nå begrænset indhold, men den holder dig også sikker og har potentiale til at spare dig penge.

Hvis du vil være mere sikker online, så tjek vores VPN-anmeldelser.

Nu hvor du ved, hvad en VPN er, håber jeg inderligt, at du vil surfe mere sikkert på nettet fra nu af.