Hvad er Double VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) er et populært værktøj til at skjule dit digitale fodaftryk. Det giver dig mulighed for at surfe inkognito på internettet ved hjælp af kryptering af trafikdata og IP-maskering.

For nogle brugere er det lag af kryptering og den enkeltstående IP-maskering, som en normal VPN giver, ikke nok. Det er derfor, at dobbelt VPN vinder frem. Double VPN oversættes til “dobbelt VPN” på dansk, men fordi man mest bruger engelsk terminologi, vil artiklen her bruge begge formuleringer.

Så hvad er dobbelt VPN godt for, og er det besværet værd?

Her får du svar på alle dine spørgsmål, så læs videre.

Hvad er “dobbelt VPN”?

Dobbelt VPN er en måde at kryptere din online kommunikation to gange ved hjælp af VPN-servere på forskellige steder. Det er også kendt som multi-hop VPN, dobbelt hop VPN, VPN nesting, VPN kæde og VPN cascading.

Desuden ændres din virtuelle placering også to gange, hvilket maskerer din rigtige IP-adresse.

På denne måde skal nysgerrige tredjeparter arbejde ekstra hårdt for at observere og spore din browsingaktivitet.

Hvordan fungerer dobbelt-VPN?

Her er hvordan strømmen af udgående trafikdata ville se ud:

 1. VPN-klienten krypterer dataene på enheden to gange.
 2. De to gange krypterede data sendes til den første VPN-server.
 3. Den første server fjerner det første krypteringslag og erstatter din IP-adresse.
 4. De en gang krypterede data sendes videre til den anden server.
 5. Den anden server dekrypterer de resterende krypterede data og ændrer IP-adressen igen.
 6. De dekrypterede data sendes til destinationswebstedet, -appen eller onlinetjenesten.

Indgående data tager samme rute. Hver server skaber et krypteringslag, og den fulde dekryptering sker lokalt på enheden. Nogle VPN-leverandører kan dog bruge en anden tilgang.

Den enkleste måde at høste fordelene ved en VPN til VPN-forbindelse er at bruge en leverandør, der tilbyder det. Det er dog ikke alle VPN'er, der har denne funktion indbygget.

Heldigvis kan du (i det mindste til en vis grad) kopiere det niveau af internethemmelighed og sikkerhed, som dobbelt VPN giver, på nogle andre måder.

Her er hvordan:

Kører Flere VPN'er Samtidig

Hvis den leverandør, du kan lide, ikke har en double hop VPN-funktion, skal du bare parre den med en anden.

Start to VPN-apps fra forskellige leverandører på samme tid, før du forbinder et andet program til internettet.

For at sikre, at din IP-adresse rent faktisk ændres to gange, skal du udføre en lækagetest efter at have tændt den første og før du tænder den anden.

Denne strategi virker dog ikke altid. Medmindre konfigurationen er perfekt, vil opsætningen sandsynligvis mislykkes i sidste ende, hvis ikke i første omgang.

Kombinere en VPN og en proxy

Det kan fungere at omdirigere din VPN-forbindelse til en browserbaseret proxyserver.

På samme måde kan du skjule din IP-adresse to gange med en gratis VPN-browserudvidelse. På trods af at den kaldes sådan, krypterer den typisk ikke onlinekommunikation i sig selv. Derfor betragter sikkerhedseksperter den mere som en proxy end en VPN.

Brug af to VPN'er med en virtuel maskine involveret

At køre en VPN på en virtuel maskine oprettet på en platform, der er beskyttet af en anden VPN, er en smart måde at anonymisere dine online-aktiviteter på.

Opsætning af Onion over VPN

Adgang til internettet via Onion-netværket mens du kører en VPN er en af de sikreste måder at skjule din identitet på, mens du surfer på nettet.

Tor (The Onion Router) browseren lægger vægt på anonymitet, mens VPN'er går ind for privatlivets fred på internettet. Ved at bruge begge dele på samme tid kan du nyde det bedste fra begge verdener. Hvis du ved, hvad du gør, kan Onion on VPN være en mere kraftfuld version af dobbelt VPN.

Fordele ved dobbelt VPN

Hvad er dobbelt VPN fejret for?

De vigtigste argumenter for at bruge flere VPN-forbindelser på samme tid er:

Dobbelt kryptering

Dobbelt VPN vil ikke gøre den krypterede version af din webtrafik sværere at afkode. Men dobbelt kryptering fungerer som et sikkerhedsnet. Det andet lag kan forhindre lækage af dine trafikdata i læsbar form, hvis det første lag går i stykker.

Dobbelt IP-maskering

Da der er to geografisk adskilte VPN-servere i blandingen, kan din VPN-leverandør skjule den første IP-adresse, der er beregnet til at sløre din fysiske placering.

Forbedret sikkerhed

OpenVPNOpenVPN tunnelprotokollen giver dig mulighed for at skifte frem og tilbage mellem User Datagram Protocol- eller Transmission Control Protocol-tilstand. Hvis du er bekendt med dem, kan du øge din sikkerhed ved at lege med begge dele.

Ulemper ved dobbelt VPN

På trods af de nyttige fordele ved dobbelt VPN har de fleste leverandører endnu ikke indført det. Så hvad er dobbelt VPN dårligt til?

Begrænsede servermuligheder

Oftest kan du ikke blande og matche servere for double hop VPN. Dem, der er optimeret til det, kan komme i tandem ved design.

Nogle VPN-udbydere tilbyder denne funktion for at hjælpe med at mindske de farer, som højrisiko-jurisdiktioner udgør. Disse leverandører udvælger nøje de strategiske placeringer af deres specialiserede dobbelt VPN-servere.

Nedsat hastighed

Aktivering af dobbelt VPN er en dårlig idé, hvis du ønsker maksimal forbindelseshastighed. At lade dine trafikdata rejse gennem to krypteringspunkter og bruge flere VPN-forbindelser samtidig kan påvirke din oplevelse negativt.

Øget strømforbrug

Dobbelt VPN er ressourcekrævende. Det er mindre et problem for enheder med stik, men det kan dræne batteriet på tablets og telefoner.

Hvad er forskellen mellem dobbelt VPN og Onion over VPN?

Som nævnt kan du tænke på Onion over VPN som en form for dobbelt VPN.

For at illustrere forskellen mellem dobbelt VPN og Onion over VPN forklarer vi, hvordan rejsen af din udgående onlinekommunikation ville se ud med sidstnævnte:

 1. VPN-klienten krypterer dataene.
 2. Tor-browseren krypterer dem en anden gang.
 3. De dobbelt krypterede data sendes til VPN-serveren.
 4. Serveren dekrypterer det første krypteringslag.
 5. De Tor-krypterede data kommer ind i Tor-indgangsnoden.
 6. Tor-udgangsnoden dekrypterer dataene ved ankomsten.
 7. Webstedsværten modtager de læsbare data og svarer.

Den indgående trafik gennemløber den samme vej i omvendt rækkefølge. Krypteringenbegynder i Onion-netværket og dekrypteringen slutter i VPN-klienten.

Man kan også gå den anden vej og lave VPN over Onion. Det er, hvor den udgående internettrafik først passerer gennem Tor før VPN. Nogle få VPN-leverandører (som ikke engang tilbyder multi-hop VPN) understøtter det.

Onion over VPN er dog mere populært. Du kan nemmere oprette den, gøre mere med den og få stærkere internethemmelighed og -sikkerhed.

Med Onion over VPN kan din internetudbyder ikke vide, at du bruger Tor. Hvis du bruger en troværdig VPN-leverandør, kan du være sikker på, at den ikke gemmer nogen registrering af dine online-aktiviteter.

Tjenester med dobbelt VPN, du kan stole på

Ud af snesevis af VPN-tjenester, som vi har gennemgået, er de tjenester, der kommer med en eller flere former for VPN-kæden, følgende:

NordVPN

NordVPN er måske den mest populære tjeneste på vores liste over den bedste VPN på markedet.

Double VPN er tilgængelig i denne leverandørs Windows-, macOS- (OpenVPN-version) og Android-apps. Du kan aktivere den med et enkelt klik eller ved manuelt at vælge dit forudkonfigurerede serverpar.

NordVPN har også indbygget understøttelse af Onion over VPN. Dette eliminerer behovet for en særlig browser. Det er fantastisk, hvis du ønsker at oprette forbindelse til Onion-netværket, men ikke er teknologisk kyndig.

Windscribe

Windscribe tilbyder den såkaldte Double Hop, som i virkeligheden er dobbelt VPN.

Den er kun tilgængelig for brugere af desktop-apps og tilbyder ingen specialiserede servere. Leverandøren anbefaler at oprette to VPN-forbindelser på samme tid for at maskere din fysiske placering to gange ved at kombinere sin klientsoftware med sin browserudvidelse.

I dette arrangement kan du kun drage fordel af den anden Windscribe-IP-adresse, når du surfer på nettet, men ikke når du bruger andre apps.

ProtonVPN

ProtonVPN kan oprette flere VPN-forbindelser via sin Secure Core-funktion.

Når den er aktiveret, forbinder den dig til en server, der befinder sig på et sted, hvor du kan beskytte dine personlige oplysninger. Derefter sender den dine trafikdata til en jurisdiktion, hvis internetregler er for restriktive, eller hvis ry for onlineovervågning er berygtet.

Virksomheden har med vilje udviklet Secure Core for at øge dit forsvar mod netværksbaserede angreb og reducere risikoen for at oprette forbindelse til en kompromitteret server.

Secure Core er indbygget i ProtonVPN's Windows- og Android-apps. Du kan manuelt opsætte den på enheder, der kører på macOS, Linux, iOS og Android.

Trust.Zone

Trust.Zone har et udvalg bestående af syv interessante multi VPNmulti VPN serverparringer:

 • Holland-Rusland
 • Holland-Ungarn
 • USA-Slovakiet
 • USA-Rusland
 • USA-Italien
 • Frankrig-USA
 • Frankrig-USA
 • Canada-USA

Denne leverandør gør det nemt at vælge et serverpar til dobbelt VPN i deres Windows-, Android- og iOS-apps, Firefox add-on og Chrome-udvidelse.

Desuden kan powerbrugere også pille ved denne VPN til VPN-funktion. De kan bruge OpenVPN-, L2TP/IPSec- og IKEv2-tunnelprotokoller samt en dedikeret IP-adresse.

Perfect Privacy

Perfect Privacy understøtter ikke bare dobbelt VPN; den er faktisk i stand til firedobbelt VPN.

Multi-Hop giver dig mulighed for at kryptere din online kommunikation op til fire gange, hvilket blænder din internetudbyder effektivt.

Multi-Hop er kun en af de mange avancerede privatlivs- og sikkerhedsfunktioner, du kan få fra Perfect Privacy.

Konklusion

Doublehop VPN er fascinerende, men det kan være besværligt at bruge – især når du bruger en tjeneste, der ikke understøtter det nativt.

Medmindre du er ekstremt paranoid med hensyn til at lække dit digitale fodaftryk og afsløre din identitet online, vil du sandsynligvis ikke have brug for det.

Ikke desto mindre er double VPN rar at have i baglommen. Overvej at bruge en tjeneste, der kan kæde flere servere, som du ønsker. Du kan trods alt aldrig være FOR sikker, kan du vel?