Bedste VPN til iPhone og iPad på iOS: Sådan gør du

De fleste iOS-brugere tror fejlagtigt, at deres Apple-enheder er immune over for cyberangreb, malware og virus. Men det passer faktisk slet ikke.

Selv om iPhones er nogle af de mest sikre enheder, er ingen enhed 100% beskyttet mod hackere. Hvis du bruger din iPhone til at oprette forbindelse til offentlige Wi-Fi-netværk, udsætter du dig selv for cyberangreb. Og med iPad er det meget almindeligt at man logger på WiFi, så derfor også meget relevant her.

En VPN er et ekstra sikkerhedslag, der beskytter din iPhone mod cybertrusler og it-kriminelle. Desuden kan den hjælpe dig med at få adgang til et bredere udvalg af streamingmuligheder, end der er tilgængelige i dit land, som f.eks. her i Danmark.

Lad os se på, hvad en VPN helt præcist er, og hvordan den kan beskytte din iPhone. Leder du efter VPN til Android, har vi også en guide til det. Lad os komme i gang.

Hvad er en VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) giver dig sikkerhed og tryghed, når du er online. Det gør det, du foretager dig på internettet, usporligt og usynligt for din internetudbyder.

Din VPN-tjeneste kan skjule din IP-adresse, som internetudbydere bruger som identifikator. Det gør den ved at omdirigere al din internettrafik gennem VPN-serverne. Du får en IP-adresse, der ejes af VPN-tjenesten, som andre brugere deler, så det er næsten umuligt for nogen at spore den tilbage til dig.

Din VPN-tjeneste krypterer også trafikken. Dette forhindrer din internetudbyder og andre i at se, hvad du laver online, herunder hvilke websteder du besøger og hvad du downloader.

Der findes hundredvis af VPN-tjenester på markedet, men ikke alle fungerer så godt, som du håber. Kvalitets-VPN-tjenester som ExpressVPN har sikkerhedsfunktioner som dobbelt VPN. De har også politikker om ikke at logge deres kunder, så alt, hvad du foretager dig online, bliver holdt privat.

Omvendt gør gratis VPN'er næsten intet for at holde dig sikker online. I stedet har de en tendens til at sænke dine internethastigheder og er ikke konsekvente med IP-maskering.

Hvorfor skal jeg bruge VPN på min iPhone og iPad?

Mens VPN'er normalt forbindes med computere, har de fleste VPN'er også native iOS- og Android-mobilapps.

Lad os se på, hvorfor du måske vil have en VPN til din iPhone.

1. Skjul browsingaktivitet på offentligt trådløse netværk

Brug altid en VPN, når du opretter forbindelse til offentligt trådløst Wi-Fi netværk. Det gælder både ved brug af iPhone og iPad (og andre enheder, for den sags skyld.)

Offentlige Wi-Fi-hotspots – som typisk findes i kaffebarer, skoler, hoteller, biblioteker og lufthavne – er praktiske, men de er ikke sikre. Det er nemt for hackere at se alt, hvad du foretager dig, når du har forbindelse til et af dem. Her kan du f.eks. blive offer for såkaldte man-in-the-middle angreb.

Det er nemt for hackere at få adgang til din iPhone og stjæle dine billeder, kontakter og endda dine adgangskoder. Hacking-værktøjer er tilgængelige gratis online. Desværre er de utrolig nemme at få fat i, så det er bedst at tage alle mulige forholdsregler.

For at oprette forbindelse til offentligt Wi-Fi skal du også underskrive et digitalt certifikat, som virksomhederne bruger til at sikre, at din trafik ikke er inficeret med malware. Dette kræver dog, at du giver dem dine trafikoplysninger.

Når du opretter forbindelse til offentligt Wi-Fi ved hjælp af en VPN, går din trafik gennem en krypteret VPN-tunnel. Dette forhindrer nysgerrige øjne i at få adgang til din enhed og dine personlige filer.

Hvis din VPN har en kill switch, afbryder den automatisk forbindelsen til Wi-Fi, hvis din VPN-forbindelse skulle blive afbrudt.

2. Adgang til indhold med geografiske begrænsninger

Nok den vigtigste grund til, at folk bruger en VPN på deres iPhone og iPad, er for at få adgang til indhold med geografiske begrænsninger. 56% af mobilbrugerne bruger VPN'er til at få adgang til bedre tv, film og spil sammenlignet med 53% af brugerne af pc'er eller bærbare computere.

Mange streamingtjenester fungerer kun i et bestemt land. Hulu er f.eks. kun tilgængelig i USA. Så hvis du vil have adgang til indholdet, skal du enten være i USA eller få tjenesten til at tro, at du er det.

Det er nemt at få din IP-adresse til at se ud, som om den er fra et andet land, når du bruger en VPN.

Du skal blot oprette forbindelse til en af VPN-serverne i det land, du ønsker, og så får du tildelt en IP-adresse fra det pågældende land. Du bør derefter kunne låse op for det, du vil se, afhængigt af den VPN, du vælger.

Sørg for at bruge en VPN-udbyder af høj kvalitet til streaming. Desværre kan nogle VPN'er ikke låse Netflix, HBO Max og andre streamingtjenester op, mens andre er for langsomme til at streame overhovedet. Streamingtjenesterne ønsker ikke, at du snyder dem, så de har udrullet VPN-detektionssoftware for at blokere adgangen for alle, der er forbundet til en VPN-server. Nogle VPN-udbydere har dog fundet måder at omgå dette på.

En VPN som NordVPN (eller en af vores anbefalede VPN-udbydere) vil ikke have problemer med at omgå enhver geoblokering, du kaster efter den. Plus, de påvirker dine internethastigheder minimalt, så du bør ikke opleve overdreven buffering.

3. Fjernforbindelse til hjemmet eller kontorets netværk

Mange virksomheder bruger VPN-tjenester til at give medarbejderne adgang til filer på kontorets netværk, mens de er hjemme, både på mobile enheder og computere. Dette er endnu mere udbredt i dag, hvor flere mennesker arbejder hjemmefra end nogensinde før.

Du skal have installeret en VPN Gateway på dit kontor, for at dette kan fungere, så der er behov for en lille investering. Men når først den er oprettet, er der kun lidt vedligeholdelse påkrævet, og dine medarbejdere kan nemt udføre deres arbejde hjemmefra.

For en lignende opsætning derhjemme kan du bruge et mobilprogram, der giver dig fjernadgang til din hjemmecomputer, mens du er på farten. På den måde kan du bruge hele computerens funktionalitet fra din telefon.

Hvordan installerer jeg en VPN på min iPhone?

Det er nemt at installere en VPN som ExpressVPN på din iPhone.

Først skal du sørge for, at du har et abonnement på ExpressVPN. Der er flere forskellige abonnementer tilgængelige, herunder månedlige og årlige abonnementer. Du får også adgang til en 30-dages pengene tilbage garanti, når du tilmelder dig et årligt abonnement.

Når du har valgt dit abonnement, skal du gå over til app-butikken på din iPhone og lede efter ExpressVPN-appen.

Installer den på din iPhone eller iPad, og du vil blive bedt om at logge ind. Når du er logget ind, kommer du til en skærm med en stor tænd/sluk-knap. For hurtigt at oprette forbindelse til den hurtigste VPN-server, der er tilgængelig, skal du bare trykke på den knap, og så er du beskyttet.

For at vælge en specifik server skal du bare finde det ønskede land på listen og oprette forbindelse.

ExpressVPN og andre udbydere gør det meget brugervenligt.

Hvad er de bedste VPN-tjenester til iPhone og iPad?

1. ExpressVPN

ExpressVPN er vores bedste valg til en iPhone VPN. De har en fremragende iOS-app, der også fungerer på iPad og Mac-computere.

Det er en af de hurtigste VPN-tjenester derude, som næsten ikke påvirker din internetforbindelseshastighed og nogle gange endda gør den hurtigere. Dette skyldes, at den bruger mere end 3.000 servere i 94 lande.

Til streaming er der ingen bedre mulighed, da den kan låse næsten alle streamingtjenester op. Den kan endda give brugerne adgang til flere Netflix-biblioteker.

Der er en streng nul-log-politik, hvilket betyder, at ExpressVPN ikke registrerer nogen data relateret til din browsing- og trafikhistorik. Udbyderen er også placeret på De Britiske Jomfruøer, et sted med strenge love om beskyttelse af personlige oplysninger. Som sådan gør ExpressVPN det umuligt for regeringer eller tredjeparter at få adgang til dine data.

ExpressVPN er en stærkt anbefalet kvalitets-VPN med lynhurtige hastigheder og nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner på markedet. Den er også i stand til at fjerne blokering på stort set alle streamingtjenester og er fyldt med funktioner som MediaStreamer, så du kan se streamingtjenester på alle enheder.

2. NordVPN

Selvom NordVPN er en god VPN, kan den være ret dyr, især ved fornyelsespriser.

Dens robuste sikkerhedsfunktioner gør den dog prisen værd. For eksempel bruger deres iOS-app militærkvalitets AES 256-bit kryptering, som er næsten umulig at dekryptere.

CyberSec-funktionen, som blokerer annoncer, malware, spyware og trackere, er tilgængelig på iOS-enheder over hele linjen.

Der er over 5.000 servere i 58 lande verden over, og hver server vi testede var i stand til at omgå regionale geoblokeringer. Men vi fandt ud af, at det tog et stykke tid at forbinde mellem servere på iPhone-appen, især servere, der er længere væk.

To ekstra sikkerhedsfunktioner, som NordVPN understøtter, er DoubleVPN og Perfect Forward Secrecy.

DoubleVPN dirigerer din trafik to gange, hvilket betyder, at du får dobbelt beskyttelse. Perfect Forward Secrecy tildeler en unik hemmelig nøgle til din enhed, som ændres regelmæssigt. Hvis nogen på en eller anden måde skulle få adgang til din enhed, vil de blive låst ude, så snart nøglen ændres.

NordVPN er en rigtig god VPN med lidt højere priser end nogle af de andre på denne liste. Men deres iOS-app er sikker, med kryptering af militær kvalitet. Den har også CyberSec-funktionen, som blokerer annoncer, trackere og malware, så din telefon forbliver sikker.

3. Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access har hele 35.000+ servere i 74 lande. Den giver også brugerne 10 samtidige enhedsforbindelser, hvilket gør den perfekt til store husstande, der har brug for mange forbindelser.

I vores test var PIA i stand til at låse indhold op i USA, Canada og Storbritannien.

PIA er en fremragende iOS VPN. Den forbandt øjeblikkeligt til servere, og vi oplevede ingen afbrudte forbindelser under vores test.

Et forbehold er, at appen ikke understøtter PIA's MACE-funktion, som er en indbygget adblocker.

Men når det kommer til privatlivets fred, brillerer PIA. Deres strenge ingen-log-politik er på højde med konkurrenterne, og de bestod alle de DNS-lækagetests, vi udførte.

PIA har et stort antal servere, hvilket betyder, at du aldrig har at gøre med overfyldte servere, da der altid er andre muligheder. Den er lige så sikker som andre VPN-tjenester, og dens iOS-app er hurtig og nem at navigere i.

4. Surfshark

Surfshark er en relativt ny VPN, som, på kort tid, har formået at blive en af de mest populære – og det er der en god grund til.

Den tilbyder nogle imponerende rabatter til nye abonnenter, primært for langtidsabonnementer. Det er i øjeblikket tilgængeligt til 81% rabat, når du køber et abonnement på 24 måneder til en lav pris på 2,49 $ om måneden.

Surfsharks brancheførende ubegrænsede samtidige-forbindelser gør det også til en af de bedste. Dvs. at du, med dit abonnement, kan bruge VPN'en på flere enheder på samme tid – f.eks. computere, mobilen, tv-boksen osv.

Og når det kommer til hastighed, skuffer Surfshark ikke. I vores test mistede vi kun 10 Mbit/s, når vi var forbundet til VPN. Hastighederne varierede dog afhængigt af serveren.

Surfshark fjernede blokering på flere streamingtjenester vi prøvede. Netflix USA er sådan lidt op og ned. Nogle gange virker det, andre ikke.

SurfShark har en fremragende politik for ubegrænsede samtidige enhedsforbindelser. Hvis du har en stor husstand eller bare selv er en superbruger, gør dette sammen med den lave pris det til et godt tilbud.

5. CyberGhost

CyberGhost er en anden højt vurderet VPN-klient, der understøtter din iOS-enhed.

Den har en brancheførende 45-dages pengene tilbage-garanti, når du tilmelder dig et årsabonnement. Hvis du tilmelder dig et treårigt abonnement, kan du få VPN for så lidt som 2,25 $ om måneden.

Bortset fra det, er de fleste af deres tilbud sammenlignelige med andre VPN-tjenester på denne liste, herunder kryptering af militær kvalitet.

Da vi testede iOS-appen, fandt vi ud af, at den fungerede godt, men manglede mange af de funktioner, der er tilgængelige på computeren. Split tunneling og adblocking er to ting, der blev fjernet fra iOS-appen.

Den har dog en automatisk kill switch, hvilket er nyttigt, når der er forbindelse til offentlige Wi-Fi-netværk.

CyberGhost er en fremragende VPN, med en brancheførende 45-dages pengene tilbage garanti. Det er endnu en prisbillig mulighed med en god iOS-app, om end den mangler et par funktioner som f.eks. adblocking. Det er dog et godt valg til streaming.

Konklusion

De fleste danskere kan i høj grad drage nytte af at have installeret en VPN på deres iPhone eller iPad. Selv hvis du ikke har brug for at låse streamingtjenester op, opretter du sandsynligvis forbindelse til offentlige Wi-Fi-netværk – i det mindste lejlighedsvis. Og når du gør det, skal du være beskyttet.

Vi anbefaler ExpressVPN, da den er ekstremt hurtig, sikker og brugervenlig. Vi har dog gennemgået et væld af brancheførende VPN-tjenester og alle kan holde dig sikker og beskyttet. Du finder dem i kategorien for VPN anmeldelser, øverst.