Bedste VPN til Chrome i 2022

Google Chrome er klart den mest populære webbrowser, både i Danmark og globalt set. If. StatCounter er den danske markedsandel på 61% og på globalt plan har Chrome 64,04% af browsermarkedet i 2024.

Men mens du surfer på nettet, indsamler Chrome konstant data om din aktivitet på nettet og sender dem til Google. Det omfatter de websteder, du besøger, de søgninger, du foretager, og endda dine placeringer.

Hvad nu hvis du hellere vil have, at Google ikke kan se, hvad du søger på?

Hvordan kan du beskytte dit privatliv online? Og hvordan beskytter du dig mod ondsindede angribere, der kan bruge dine data imod dig?

Svaret er egentlig ganske simpelt: Brug VPN til Chrome. Om ikke andet, vil det være et rigtig godt sted at starte.

I denne artikel vil vi gennemgå en liste over de bedste VPN-tjenester til Chrome, herunder både gratis og betalte muligheder. Vi vil også se på fordele og ulemper ved hver enkelt, så du kan træffe en informeret beslutning.

Hvad er en VPN og hvorfor skal du bruge en?

En VPN (eller virtuelt private netværk) er et værktøj, der beskytter dit privatliv, når du surfer på nettet. Det skaber en krypteret “tunnel” mellem din computer og en fjernserver.

Al din trafik ledes gennem denne sikre forbindelse, så dine data og visningsvaner holdes skjult for nysgerrige øjne.

For at illustrere, hvorfor du bør bruge en VPN, kan du tænke på udbredelsen af gratis Wi-Fi på steder som caféer, hoteller og lufthavne. Mens gratis forbindelser er en god måde at indhente e-mails på, har du ingen idé om, hvor sikre disse netværk er.

Enhver, der overvåger disse netværk, kan få adgang til og se alt, hvad du sender ud. Det betyder e-mails, kreditkortoplysninger og adgangskoder. Hackere kan endda bruge usikrede netværk til at distribuere malware. Det kan bl.a. gøres ved hjælp af et såkaldt man-in-the-middle-angreb.

Alligevel fortsætter mange mennesker på trods af risiciene med at logge ind på deres personlige e-mail-konti via offentlige Wi-Fi-netværk. Hvis du har gjort det samme (skyldig), skal du bare vide, at du sætter din online-sikkerhed på spil.

Hvordan sikrer du dig mod angreb?

En VPN beskytter dit privatliv online og forhindrer andre i at se eller stjæle følsomme oplysninger. Selv hvis du er på et offentligt Wi-Fi-netværk, er alt, hvad du overfører, krypteret.

Årsagerne til at bruge en VPN er som regel personlige. Nogle mennesker bruger VPN'er til at arbejde sikkert hjemme, mens andre bruger dem til at omgå restriktioner, som visse lande har indført.

Uanset hvad dine grunde til at bruge en VPN er det vigtigt, at du vælger den rigtige, da ikke alle VPN'er er lige gode.

5 bedste VPN-udvidelser til Chrome (gratis og betalt)

Selv om du ikke har “noget at skjule” online, er det ikke det vigtigste. Der er detaljer om dit personlige liv, som du administrerer online, og du ønsker ikke, at andre får adgang til dem. Det gælder f.eks. oplysninger om bankkonti, rejseplaner, e-mails fra arbejdet osv.

Brug af en VPN er en af de bedste måder at beskytte dit privatliv online på. Nedenfor har vi samlet en liste over de bedste VPN-tjenester til Chrome.

1. ExpressVPN

ExpressVPN er fremragende med hensyn til funktionalitet og ydeevne. Den er nem at installere, og du kan oprette sikre forbindelser med et enkelt klik.

ExpressVPN bruger sine egne DNS-servere og AES (Advanced Encryption Standard) med 256-bit nøgler. Det er en meget sikker metode til at kryptere din trafik. Virksomheden indsamler heller ikke nogen brugerlogs. Hvis du ikke tror på ExpressVPN's sikkerhedspåstande, har virksomheden taget skridtet til at få sine servere uafhængigt revideret.

De fleste VPN-tjenester til Chrome er begrænset til selve browser-appen. Men ExpressVPN fungerer for hele din enhed. Med deres split tunneling-funktion kan du endda styre, hvilke apps der bruger VPN, og hvilke der stadig kan dirigeres gennem din almindelige forbindelse.

Tjek vores dybdegående ExpressVPN-gennemgang for at se alle resultaterne af vores undersøgelser og test.

Fordele:

  • Giver adgang til over 3.000 VPN-servere på tværs af 94 lande
  • Giver mulighed for streaming fra sider som Netflix, Hulu og HBO
  • Blokerer HTML5-geolokalisering fra at afsløre din placering
  • 24/7 kundesupport tilgængelig

Ulemper:

  • Dyrere sammenlignet med andre Chrome VPN-tjenester på markedet ($12,95 pr. måned for det månedlige abonnement. Kvalitets-VPN'er koster i gennemsnit 5 til 10 dollars om måneden)
  • Desktop-appen er påkrævet for at bruge Chrome-udvidelsen

Pris:

ExpressVPN tilbyder tre prisplaner:

  • $12,95 pr. måned i en måned
  • $9,99 pr. måned i seks måneder
  • $8,32 pr. måned i 12 måneder

ExpressVPN tilbyder ikke en gratis VPN til Chrome. Men alle abonnementer er bakket op af en 30-dages garanti.

For at udvidelsen kan fungere, skal du installere skrivebordsklienten. Selvom dette tilføjer et ekstra trin til opsætningsprocessen, giver desktop-appen beskyttelse til hele din enhed og ikke kun din browsertrafik.

2. NordVPN

NordVPN tilbyder en let Chrome-udvidelse, der krypterer din browsingaktivitet og skjuler din IP-adresse med et enkelt klik.

NordVPN driver over 5.400 servere i 59 lande, hvilket gør det nemt for dig at skifte din placering og omgå geobegrænsninger. Som standard bruger NordVPN NordLynx – en næste generations protokol, der giver øget sikkerhed og hurtigere forbindelseshastigheder.

CyberSec er en anden sikkerhedsfunktion, som NordVPN tilbyder. CyberSec forhindrer dig i at få adgang til malware-inficerede websteder og blokerer endda for indgribende reklamer. Dette giver en meget sikrere browsing-oplevelse.

NordVPN har også en politik om ingen logs, og deres servere er blevet uafhængigt revideret.

Tjek vores NordVPN-gennemgang for en komplet oversigt over vores resultater og test.