Test af CactusVPN

CactusVPN er en respekteret VPN-udbyder baseret i Moldova. De tilbyder en pålidelig service med apps til alle platforme og et globalt netværk af servere. De har dog langt færre serverlokationer sammenlignet med nogle af deres vigtigste konkurrenter.

Stærk OpenVPN-kryptering med en 256-bit AES-kryptering sikrer vandtæt fortrolighed og sikkerhed, og denne VPN leveres med en kill-switch, DNS-lækagebeskyttelse og en troværdig ingen-log-politik.

CactusVPN giver også en Smart DNS-tjeneste gratis med, som hjælper med at frigøre streams. Alt i alt er denne tjeneste nem at bruge, er en god mulighed for VPN-anbegyndere, tilbyder ubegrænsede samtidige forbindelser og tillader torrenting på et udvalg af servere.

Kan jeg se Netflix USA med CactusVPN?

CactusVPN giver en gratis Smart DNS-tjeneste med sin VPN, som siges at kunne fjerne geoblokering af hundredvis af internationale hjemmesider og tjenester. Cactus skulle således være i stand til at låse de fleste streamingtjenester op, som du er interesseret i – enten med VPN'en eller dens Smart DNS-tjeneste. Vi testede CactusVPN's britiske server for at se, om den kunne låse BBC iPlayer op, og kunne se at det fungerede uden problemer.

Funktioner

 • 36 servere på 22 lokationer
 • Ubegrænset antal samtidige forbindelser
 • OpenVPN, IKEv2, WireGuard, L2TP/IPSec, SSTP, PPTP, og SoftEther-protokoller
 • Internet kill-switch
 • Beskyttelse mod DNS-lækage
 • Hurtige hastigheder
 • Fjern geoblokering af BBC iPlayer
 • Ingen-log politik
 • 24/7 support
 • Delte statiske IP'er
 • Dedikerede P2P-servere
 • Gratis proxyservere
 • Smart DNS service inkluderet
 • Gratis 24-timers prøveperiode
 • 30 dages pengene tilbage garanti

Hastighed og ydelse

Vi tester VPN-tjenester ved hjælp af OpenVPN UDP-protokollen for at sikre konsistens på tværs af udbydere. Vi tester servere i Europa, Storbritannien, USA og Sydafrika for gennemsnitlige og maksimale hastigheder for at give dig en pålidelig fornemmelse af, hvordan VPN'en klarer sig. Nedenfor kan du se resultaterne for en periode i 2021.

Som du kan se af vores resultater, er CactusVPN's serverhastigheder ret gode. En gennemsnitlig downloadhastighed på 33,5 Mbit/s og en maksimal downloadhastighed på 213 Mbit/s placerer CactusVPN helt klart i nærheden af den øverste halvdel af markedet. Det betyder også, at det helt sikkert er en velegnet VPN til streaming i HD og andre datakrævende onlineopgaver.

På den anden side vil du bemærke, at en række af deres største konkurrenter yder bedre, så hvis en hurtig VPN er vigtig for dig, er der helt sikkert bedre muligheder på markedet.

IP og DNS lækagetest

For at sikre, at VPN-apps fungerer som de skal, testede vi for datalækager, der vil bringe dit privatliv i fare.

For at gøre dette brugte vi vores interne lækagetestværktøj og fandt ud af, at VPN'en ikke lider af nogen kritiske IP-, DNS- eller WebRTC-lækager – hverken på Windows eller macOS. Det betyder, at du kan stole på, at denne VPN giver den beskyttelse af personlige oplysninger, som den hævder. Hvis du selv vil teste CactusVPN for lækager, kan du besøge vores VPN-lækagetestværktøj.

Pris

1 måned

$9.99 ~ 65 kr.

Som med de fleste konkurrerende VPN-tjenester, tilbyder CactusVPN en række forskellige abonnementsplaner til potentielle kunder. Disse abonnementer adskiller sig kun i pris, afhængigt af hvor lang tid du er villig til at forpligte dig til. Med andre ord forbliver funktionerne de samme, uanset hvilken abonnementsperiode du beslutter dig for at vælge.

En enkelt måneds abonnement på Cactus VPN koster dig 9,99 dollars, hvilket er ret standard i hele branchen.

En tre måneders plan er tilgængelig til en pris på 23,99 dollars. Det svarer til 7,99 $ om måneden (når du medregner 20 % rabat), hvilket igen er ret standard.

Et etårigt abonnement reducerer prisen yderligere til kun 4,58 $ om måneden (betalt i en enkelt rate på 54,99 $). Og der er blevet introduceret en toårig plan, som gør VPN'en til kun 3,95 $ om måneden.

De længere abonnementspriser er ret konkurrencedygtige og gør CactusVPN helt klart til en tjeneste, som vi betragter i den lavere ende af prisspektret (selvom den på ingen måde er billig sammenlignet med nogle af konkurrenterne). Når det er sagt, tilbyder Cactus ubegrænsede samtidige forbindelser på et enkelt abonnement, hvilket bestemt er praktisk for brugere med mange enheder, og holder priserne konkurrencedygtige.

Betalingen kan foretages med enten debet- eller kreditkort, PayPal, kryptovaluta og andre former for betalinger. CactusVPN tilbyder desuden en gratis 3-dages prøveperiode for deres VPN og en 7-dages prøveperiode for deres Smart DNS-tjeneste. Med en 30-dages pengene tilbage-garanti for at sikre, at du også kan få dine penge tilbage, hvis du skifter mening efter du har tilmeldt dig.

Privatliv og sikkerhed

CactusVPN er baseret i Moldova, et sted, der generelt anses for at være et fremragende sted for en privatlivs-tjeneste at være placeret. De har også en streng no-logs VPN-politik, hvilket betyder at de aldrig gemmer IP-adresser, trafiklogs, forbindelsestidsstempler, brugt båndbredde eller oplysninger om sessionens varighed. Der er således ingen bekymring for, at brugsdata bliver udleveret til tredjepart.

Når det er sagt, så oplyser CactusVPN, at de kan “sende personligt identificerbare oplysninger om dig til tredjeparter”, hvis de har dit samtykke, eller hvis de modtager en kendelse, der kræver, at de videregiver tilgængelige oplysninger til myndighederne.

Dette betyder, at dit navn, købsdato og betalingsmetode i teorien kan videregives til retshåndhævende myndigheder. Dette er ret standard og er så godt som en VPN-politik om beskyttelse af personlige oplysninger nogensinde bliver. Som følge heraf anser vi CactusVPN for at være fremragende med hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger.

Kryptering

I Android og Windows er OpenVPN implementeret med en AES-256-CBC, SHA256 HMAC-godkendelse (på både data- og kontrolkanaler) og et RSA-2048-håndshake. Nøgler distribueres til forbindelser ved hjælp af Perfect Forward Secrecy (ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384.) Denne implementering af OpenVPN-protokollen opfylder vores minimumsstandarder for VPN-sikkerhed, hvilket betyder, at den er troværdig og fremtidssikret.

CactusVPN tilbyder vandtæt kryptering i alle sine apps

VPN-klienterne til Mac og iPhone understøtter kun IKEV2-kryptering i stedet for OpenVPN. Dette er dog en velimplementeret og sikker protokol, som vi ikke har nogen problemer med at stole på i forbindelse med privatlivets fred og datasikkerhed.

Alt i alt er dette en sikker krypteringsimplementering, som du kan stole på. Det gør CactusVPN ekstremt god til databeskyttelsesformål. Vi er også glade for at se, at CactusVPN har forbedret disse standarder siden et par år siden, og for nylig har de tilføjet WireGuard-protokollen til deres liste – hvilket betyder, at de arbejder hårdt for at holde sig ajour med hensyn til sikkerhed.

Konklusion

CactusVPN er en meget bedre VPN end langt de fleste tjenester på markedet. Den er god til at låse censurerede eller geografisk begrænsede websteder og tjenester op.

Torrenting via P2P er tilladt på et udvalg af 12 servere, hvilket burde være fint til de flestes behov. Og tjenesten er sikker takket være dens politik om ingen logs, stærk kryptering og kill-switch-funktion.

OpenVPN-kryptering er implementeret sikkert og er mere end tilstrækkelig til de fleste menneskers behov. CactusVPN tilbyder en gratis 3-dages VPN-prøveperiode, samt en 7-dages gratis prøveperiode af deres Smart DNS-tjeneste. Hvis du tager springet og køber et abonnement, har du desuden en 30-dages pengene tilbage garanti at falde tilbage på.

Måske er den eneste ulempe ved denne tjeneste dens manglende valg af serverplacering og lidt langsommere hastigheder end dens vigtigste konkurrenter. På trods af dette er CactusVPN en god all-round VPN, som vi er glade for at bruge, og som vi har få kritikpunkter til.